Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Lastensuojelutyöhön 4500 euron lahjoitus

Lastensuojelutyöhön 4500 euron lahjoitus

(26.08.2015 09:34 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 26.08.2015 09:34)

Pesäpallon paikalliskamppailun tuotoilla avustetaan lastensuojelun asiakkaita Porin perusturvakeskuksen alueella. 4500 euron suuruinen lahjoitussumma kerättiin 14. heinäkuuta pelatussa Porin Pesäkarhujen ja Lukkopesiksen välisessä hyväntekeväisyysottelussa.

Lastensuojelulaitos Keisarinviitalle ja Kotolalle kohdistuvan lahjoituksen mahdollistivat 2500-päinen katsojajoukko sekä vapaan sisäänpääsyn yleisölle otteluun tarjonneet 32 yritystä.

Lahjoitus luovutettiin 18. elokuuta pelatun Pesäkarhut – Kempeleen Kiri -ottelun yhteydessä. Sen vastaanottivat vs. lastensuojelun päällikkö Lauri Heino ja vastaava ohjaaja Jouni Salonen.

Perusturvassa lahjoitussummalle keksittiin nopeasti käyttökohteita.

– Sekä lastensuojelulaitos Kotolaan että Keisarinviittaan tullaan hankkimaan kesä- ja talviurheiluvälineitä. Raha mahdollistaa myös erilaisten urheiluun liittyvien elämysten tarjoamisen laitoksissa asuville nuorille, Heino kertoo.

Liikunta voimaannuttaa ja ottaa lapset osaksi yhteisöjä. Nuorten liikuttajana Pesäkarhut tahtoo olla omalta osaltaan kantamassa yhteiskuntavastuuta.

– Lisäksi se haluaa olla mahdollistamassa mahdollisimman monelle nuorelle mahdollisuuden kokea liikunnan kautta elämyksiä ja ohjata terveiden elämänarvojen piiriin, puheenjohtaja Vesa Saine sanoo.

Porin pesäkarhut on vuodesta 2010 tukenut Porin seudun lasten ja nuorten henkistä hyvinvointia 20 000 eurolla. Aikaisempien vuosien lahjoituskohteita ovat olleet Unicef, Satakunnan Sydänpiiri, Satakunnan sairaanhoitopiirin lasten- ja naistentalo sekä kahdesti lasten ja nuorten psykiatria.


Hakusana