Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Laviaan liikennöi kaksi linjaa

Laviaan liikennöi kaksi linjaa

(21.08.2015 10:37 Marleena Lammikko / päivitetty 21.08.2015 10:43)

Lyttylän Liikenne ajaa linjaa 68 perjantaisin ja Porin linjat ajaa linjaa 69 maanantaista perjantaihin Lavian ja Porin keskustan välillä. Lisäksi taksi Jarmo Uusitalo hoitaa perjantaisin asiointiliikennettä Lavian kirkonkylälle.

Linjojen 68 ja 69 aikataulut ja reitit

Linja 69 kulkee kouluvuoden aikana maanantaista perjantaisin aamulla Laviasta Porin keskustaan ja iltapäivällä Porin keskustasta Laviaan. Linja 69 ajaa reittiä Pohjanmaantien 1. pysäkki (lähellä Kiikoisten ABC:tä), Pohjanmaantie, Nahkurintie, Keskustie, Porintie, Kullaantie, VT 11, Ulvilantie, Kuninkaantie, Porin linja-autoasema, Itsenäisyydenkatu, Vähälinnankatu, Mikonkatu, Antinkatu ja Kauppatori. Iltapäiväl linja 69 lähtee Kauppatorilta takaisin Laviaan ja reitti ajetaan päinvastaiseen suuntaan.

Aikataulujen mukaisten vuorojen lisäksi Laviasta on mahdollista matkustaa linjan 69 paluuvuorolla Poriin iltaisin maanantaista perjantaihin linjan 69 saavuttua Laviaan. Paluuvuoro ajaa Laviasta Poriin suoraan valtatietä 11 pitkin Porin linja-autoaseman kautta Kauppatorille. Kyytiin voi nousta Lavian Matkahuollon kääntöpaikalta Nahkurintieltä ja Pohjanmaantien pysäkeiltä. Kyydistä voi jäädä pois reitin varrella olevilla pysäkeillä. Kyseinen vuoro maksaa normaalin kertalipun verran. Myös sarja- ja kausikortit kelpaavat maksuvälinei tällä vuorolla. Huomioittehan, että Porista ei lähde illalla vuoroa takaisin Laviaan kyseisen vuoron jälkeen.

Linja 68 palvelee asiointiliikennettä perjantaisin. Mikäli perjantai on pyhäpäivä, ajetaan vuoro edellisenä arkipäivänä. Linja 68 ajaa reittiä Nahkurintie, Pohjanmaantie, Keskustie, Porintie, Kullaantie, VT

11, Harjulantie, Kullaantie (Ulvila), Liitostie, Noormarkuntie, Pohjoisväylä, Ruosniementie, Konepajanranta, Pohjoisranta, Porin silta, Yrjönkatu, Kauppatori (laituri 11), Antinkatu, Itsenäisyydenkatu, Porin linja-autoasema, Kuninkaantie, Ulvilantie ja Itäkeskus. Linja-autoaseman jälkeen vuoro ajaa tarvittaessa keskussairaalaan tai pääterveysaseman kautta. Iltapäiväl reitti ajetaan päinvastaiseen suuntaan.

Kertalipun ostaminen ja vaihtoaika

Kertalipun hinta määräytyy matkan pituuden mukaan. Alin kertamaksu 06 km:n matkalta on aikuisilta

3,30 euroa (lapsilta 1,70 euroa), 6–9 km:n matkalta aikuisilta 3,60 euroa (lapsilta 1,80 euroa), 9–12 km:n matkalta aikuisilta 3,90 euroa (lapsilta 2,00 euroa) ja 12–16 km:n matkalta aikuisilta 4,70 euroa (lapsilta 2,40 euroa). Kertamaksu yli 16 km:n matkalta on aikuisilta 5,50 euroa ja lapsilta 2,80 euroa. Näin ollen kertalippu Porin keskustan ja Lavian välillä maksaa aikuiselta 5,50 euroa / suunta.

Kertalippu ostetaan käteisellä linja-auton kuljettajalta matkan alkaessa. Maksamisen nopeuttamiseksi kuljettajat toivovat, että kertalippu maksetaan tasarahalla tai pienellä rahalla. Kertalippua ei voi mak- saa pankki- tai luottokortilla. Suoritetusta maksusta saatu kuitti tulee säilyttää mahdollista tarkastusta varten. Kertalipulla on 90 minuutin vaihtoaika 1.–3. vyöhykkeellä (matkan pituus 0–12 km) ja 120 mi- nuutin vaihtoaika 4.–6. vyöhykkeellä (matkan pituus yli 12 km). Kertalippu on henkikohtainen ja se tulee ostaa pidemmän matkan mukaan. Vaihdon voi suorittaa myös samalle linjalle. Alle 12-vuotiailta lapsilta peritään puolet aikuisen kertalipun hinnasta (minimi 1,70 euroa). Aikuisten lipun lunastaneen matkustajan mukana saa matkustaa maksutta kaksi alle 6-vuotiasta lasta.

Sarja- ja kausikorttien ostaminen ja lataaminen

Porilaisille ja ulvilalaisille tarkoitetulla 10 matkan sarjakortilla voi matkustaa Porin ja Ulvilan kaupungin alueilla. 10 matkan sarjakortti maksaa 26,50 euroa matkan pituudesta riippumatta. Sarjakortti on voimassa 90 päivää ensileimauksesta alkaen. 10 matkan sarjakortissa ei ole vaihto-oikeutta. Sarjakortilla voi matkustaa useampi henkilö samanaikaisesti, mutta jokainen kortin haltijan mukana seuraava matkustaja on maksettava kortilta erikseen linja-autoon noustessa.

Kausikortti on voimassa 30 päivää ostohetkestä. Kausikorttia myydään vain porilaisille. Kausikortti on henkilökohtainen, ja sillä on rajaton kulkuoikeus Porin kaupungin alueella. Kausikortti maksaa aikuisilta 55,00 euroa / 30 päivää ja lapsilta (alle 12-vuotiaat) 30,30 euroa / 30 ivää. Nuorten (12–18- vuotiaat) ja opiskelijoiden kausikortti maksaa 40,00 euroa / 30 päivää. Kausikortin oston ja uudelleen- latauksen yhteydessä yli 18-vuotiaan pitää esittää voimassaoleva opiskelijakortti tai -todistus saadakseen kausikortin opiskelijahintaan.

Kaikista sarja- ja kausikorteista peritään seitsemän (7) euron panttimaksu ensilunastuksen yhteydessä. Panttimaksu hyvitetään asiakkaalle ehjän avaimenperän / kortin palautuksen yhteydessä. Sarja- ja kausikorttien ensimyynti ja -lataus tapahtuu palvelupiste Porinassa (Yrjönkatu 6 B), jossa Porin Linjojen lipunmyynti on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9.00–12.30 ja kello 13.00–16.30. Lipunmyynnistä saa lisätietoja myös muista lipputyypeistä, kuten 22 matkan ja 40 matkan sarjakortista. Nuoret ja opiskelijat saavat alennusta kausikortista ja 40 matkan sarjakortista.

Sarja- ja kausikorttien ensilunastuksen jälkeen lipputuotteiden lisälatauksia voi tehdä muissakin latauspisteissä kuin palvelupiste Porinassa. Lavian latauspiste sijaitsee Lavian Salessa osoitteessa Tampereentie 5–7. Lavian Salessa voi ladata sarja- ja kausikortteja maanantaista lauantaihin kello 7–22 ja sunnuntaisin kello 9–22. Lisälatauksia voi käydä lataamassa jo hyvis ajoin ennen kausikortin voimassaoloajan tai sarjakortin matkojen loppumista, sil ladattaessa ainoastaan lisätään päiviä tai matkoja kortille.

Lisätietoja aikatauluista ja eri lipputyypeistä löytyy myös Porin Linjojen internetsivuilta.

Asiointiliikenne

Laviassa asiointiliikennettä hoitaa Taksi Jarmo Uusitalo. Asiointiliikenne on Porin kaupungin järjestämää kaikille avointa joukkoliikennettä, joka toteutetaan tilataksilla. Asiointiliikenteen tarkoituksena on turvata muun muassa sivukylien ikäihmisten mahdollisuus käydä viikoittain hoitamassa asioitaan Lavi- an kirkonkylällä. Liikenne on kaikille avointa.

Asiakkaalta peritään linja-autotaksan mukainen korvaus. Yhdensuuntainen matka maksaa 3,30–6,80 euroa matkan pituudesta riippuen. Maksu peritään aina lyhimmän reitin mukaan, vaikka auto poikkeaisikin reitiltä. Matkan voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla kuljettajalle. Asiointiliikenteen reitti ajetaan meno-paluuna. Kyytiin pääsee reittien varrelta, eikä kyytiä tarvitse tilata etukäteen. Kuljettajan kanssa voi sopia pienistä reittimuutoksista, mutta tavanomaista pidemmät poikkeamat reitiltä on sovittava etukäteen numerosta 050 325 3732.

Laviassa ajetaan asiointiliikennettä perjantaisin. Juhlapyhien aattoina ja muina erikoispäivinä voidaan sopia erikseen asiointiliikenteen poikkeavista ajopäivistä. Perjantain reitti kulkee Karhijärven pohjoispuolelta. Reitti alkaa Lehtimäentien risteyksestä Tuunajärventieltä, kulkee Tuunajärventietä Noormarkuntielle, kääntyy Suodenjärventielle ja käy Ojalantien tienhaarassa. Ojalan tienhaarasta käännytään takaisin ja ajetaan Nokkamaantietä ns. vastapäivään, jonka jälkeen reitti jatkuu Noormarkuntielle ja sieltä kohti keskustaa Riihontietä ja Pohjanmaantie pitkin. Lähtö Tuunajärventien ja Lehtimäentien risteyksestä on perjantaisin kello 9.15, ja Lavian torille auto saapuu noin kello 10. Paluukyyti lähtee Lavian Salelta kello 11.30.

Reitti ja aikataulut ovat ohjeellisia, joten ajankohtaiset tiedot voi tarvittaessa tarkistaa Taksi Jarmo Uusitalolta numerosta 050 325 3732. Lisätietoja Lavian asiointiliikenteestä löytyy myös internetistä.


Hakusana