Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Maakaasuputken rakentaminen alkaa

Maakaasuputken rakentaminen alkaa

(03.08.2015 15:37 Saija Laaksovirta / päivitetty 03.08.2015 15:37)

Tahkoluodosta Kaanaan teollisuusalueelle ulottuvan maakaasun yhdysputken rakentaminen alkaa elokuun alussa.

Porin Tahkoluotoon rakenteilla olevalta LNG-terminaalilta rakennutetaan maakaasuputki Kaanaan teollisuusalueelle. LNG-terminaali on Suomen ensimmäinen nesteytetyn maakaasun terminaali. Rakennuttajana toimii Skangas.

Putken rakentamistyöt aloitetaan heti elokuun alussa, lupien ja katselmointien saralla. Varsinainen kaivuutyö alkaa muutaman viikon sisällä. Tahkoluodosta aina Kaanaan alueelle asti on jo poistettu puustoa työn edeltä. Yhdysputki on valmis käyttöönottoa varten toukokuussa 2016.

Erityisesti Mäntyluodon ja Katavan alueella tulee työn aikana liikkumaan rakennuskoneita. Myös nopeusrajoituksia tullaan muuttamaan työmaa-alueen läheisyydessä, johon myös kaupunkilaisten on hyvä varautua. Myös merellä tullaan näkemään työkoneita, mutta veneilyliikenteeseen maakaasuputken rakentaminen ei vaikuta.

Yhdysputken pituus on noin 12 kilometriä. Putki rakennetaan vaihtelevaan maastoon, sisältäen teiden ja radan alituksia, tämän lisäksi se myös upotetaan noin 3,2 km matkalla meren pohjaan noin yhden metrin peittosyvyyteen. Putki sijaitsee pääosin kaupungin maalla.

Kaasun pääkäyttäjä Kaanaan teollisuusalueella on Huntsman Pigments and Additives Oy. Valmistuttuaan putkesta pystytään tarjoamaan maakaasua myös muille teollisuuden asiakkaille. Putken rakentamis- ja asennustöiden pääurakoitsijaksi on valittu Destia Oy, joka tulee käyttämään apunaan paikallisia urakoitsijoita. Gasum vastaa rakennusprojektin suunnittelusta ja toteutuksesta.


Hakusana