Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Palmgren-konservatorioon karhumaalaus

Palmgren-konservatorioon karhumaalaus

(14.08.2015 08:59 Marleena Lammikko / päivitetty 14.08.2015 10:01)

Kesäkuun alussa etsittiin julkisella haulla seinää karhuaiheiselle maalaukselle Porissa ja kohteeksi valikoitui Palmgren-konservatorion Valimo -salin seinä (Porilaistenkatu 2)

Konservatorio on jo pidemmän aikaa etsinyt keinoja elävöittää Valimo -salin ulkoasua. Perinteisen teräslogon sijaan toivomuksena oli nykymaalauksen kuten

kuva Teos toteutetaan Valimo-salin seinään elävöittämään ympäristöä. Kuva: Pia Hovi-Assad
graffitin avulla toteuttaa uudenlaista visuaalista ilmettä. Rakennuksessa toimii konservatorion pop/jazz-osaston konserttisali ja opetusluokkia ja se on osa Riihikedon koulukortteleiden muodostamaa kulttuuriympäristöä. Aiemmin rakennus on palvellut poikien ammattikoulun opetus-valimona.

Karhumaalauksen on suunnittelut taiteilija Jussi TwoSeven. Suunnittelutyö on tehty yhteistyössä Palmgen-konservatorion rehtorin Markku Ollilan kanssa. Porin kaupungin kaupunkikuvatoimikunta on tehnyt maalauksesta myönteisen päätöksen, ja materiaalivalinnoissa on konsultoitu rakennuskonservaattoria. Rakennuksen julkisivussa olevat ikkunalevytykset uusitaan ja ne maalataan tiiliseinä värillä, niin että ne erottuvat mahdollisimman vähän tiiliseinästä. Lateksipohjamaalaus tehdään seinämaalauksen kuvan kohdalle, ja seinän muut osat jätetään maalaamatta.

Jussi TwoSeven aloittaa maalamisen 18.8.2016. Prosessin on arvioitu kestävän n. 1, 5 viikkoa, säästä riippuen. Jussi TwoSeven käyttää maalamisessaan sabluuna-tekniikkaa. Hän leikkaa etukäteen kuvaa varten tarvittavat sabluunat. Prosessi on vaativa, sillä kuvan jokaisella sävyllä on oma sabluuna. Maalausprosessista kuvataan video, joka esitetään syksyllä Porissa.

Karhumaalauksen tuottajana toimii porilainen kaupunkiaktiivi Pia Hovi-Assad. Maalauksen toteutusta tukevat Svenska Kulturfonden i Björneborg, Suomen Kulttuurirahsto, RTPK 7 / Kiinteistö Oy Porin Ammattiopisto, Cramo Finland Oy.


Hakusana