Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Piaf - rajun elämän lauluja

Piaf - rajun elämän lauluja

(26.08.2015 09:27 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 26.08.2015 09:27)

Porin Teatterin syyskauden ensimmäistä ensi-iltaa juhlitaan elokuun 29. päivänä. Tällöin saa kantaesityksensä Ranskan tunnetuimman chanson-laulaja Edith Piafin elämään ja musiikilliseen tuotantoon pohjautuva laulunäytelmä Piaf.

100 -paikkaisessa tapahtumaravintola KulttuuriKulmassa ensi-iltansa saavan näytelmän käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Helena Anttonen.

Edith Piafin syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta joulukuussa 2015. Hän oli oman aikansa tunnetuin naisääni. Hänen suvereenia laulutapaansa ei voi sekoittaa kehenkään toiseen. Edith Piafin suuriin saappaisiin astuu näyttelijä-laulaja Maarit Lehtonen. Näytelmän kertojana ja miesroolien esittäjänä nähdään Ilkka Aro.

Piaf aloitti laulu-uransa jo alle kymmenvuotiaana Pariisin kaduilla esiintymällä isänsä kanssa, joka oli sirkustaiteilija. Vähitellen hän eteni savuisten klubien ja kabareiden kautta suurten estradien tähtivaloon, leyvytysstudioihin ja maailmankiertueille. 47 -vuotiaana kuolleen Edith Piafin lyhyeen elämään mahtuivat monet miessuhteet ja riippuvuudet. Vain musiikille hän antoi kaikkensa. Piaf löysi vaistomaisesti parhaat laulut ja tekijät, riiteli ja harjoitteli heidän kanssaan hioen väsymättä esiintymisiään. Hän myös koulutti monesta aloittelijasta omaleimaisen taiteilijan. Musiikillisessa osaamisessaan ja voimassaan Pariisin pikku varpunen oli kotkien sukua.

Elävällä musiikilla on tärkeä merkitys tarinankerronnassa. Lauluja säestää kolmihenkinen trio; Henriikka Santamaa, Tomi Harrivaara ja Mika Lahnajoki, joka toimii samalla myös näytelmän kapellimestarina. Näytelmän on lavastanut Timo Piispanen. Puvustus on Taru Liipolan käsialaa, valo- ja äänisuunnittelusta on vastannut Jyrki Heloaho.

Lippuja KulttuuriKulman esityksiin myy Porin Teatterin oma lippukassa Hallituskadulla sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. Tarjoiluvaraukset hoituvat Original Sokos Hotel Vaakuna Pori myyntipalvelun kautta.

kuva Kuva: Janne Alhonpää


Hakusana