Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Pori aktivoi nuoria merkittävillä eduilla

Pori aktivoi nuoria merkittävillä eduilla

(27.08.2015 16:51 Siina Repo / päivitetty 27.08.2015 16:51)

Pori jatkaa edelleen nuorisopassien jakamista. Harvinaisen monipuolisilla eduilla kaupunki haluaa aktivoida ja osallistuttaa koululaisia kulttuurin ja harrastusten pariin.

kuva

Tavoitteena on lisätä porilaisten yläkoululaisten harrastamista, liikkumista ja kulttuurituntemusta Porissa. Ensin vuonna 2012 syntyi 7. luokkalaisten Tiäksää-passi. Vuotta myöhemmin otettiin käyttöön 9. luokkalaisten Kaistiät-passi ja viime syksynä Ekstiä-passi jaettiin 8. luokkalaisille. Nuorisopassit jaetaan tänä syksynä toista kertaa kaikille porilaisille yläkoululaisille.

Nuorisopassien tavoitteena on aktivoida ja osallistaa nuoria ja samalla kaupunki pyrkii edistämään lasten ja nuorten asiaa positiivisessa hengessä.

Projektissa on onnistuttu hyvin, koska saatu palaute on ollut myönteistä. Käyttöprosentit ovat valtakunnallisesti korkeita verrattuna niihin kaupunkeihin, joiden vastaavissa passeissa on pelkästään kulttuuriin liittyviä etuja. Porissa passit laaditaan eri hallintokuntien yhteistyönä. Passien käyttöaste kertoo siitä, että moni passinhaltija käyttää useampaa etua.

Passit sisältävät merkittäviä rahanarvoisia etuja. Etujen valinnassa on haluttu huomioida tarjonnan laajuus, joten mukana on monipuolisesti kulttuuria, liikuntaa ja muita elämyksiä. Osa käyttökohteista liittyy suoraan kaupungin itse tuottamiin palveluihin, osa on toteutettu yhteistyössä eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Suosituimpia palveluja ovat olleet maksuttomat sisäänpääsyt uimahalliin ja kuntosalille, elokuvaliput sekä linja-autoliput. Eri ikäluokkien passeissa edut vaihtelevat. Viime lukuvuonna passilla pääsi ensimmäistä kertaa esimerkiksi maauimalaan, Porisperen perhepäivään sekä Ässien peliin.

Nuorisopasseihin liittyen tänä lukuvuonna järjestetään erillisellä hankerahoituksella erityiskoulujen oppilaille erilaisia tapahtumia ja muuta toimintaa. Osa erityiskoulujen oppilaista ei ole voinut hyödyntää kaikkia nykyisiä etuuksia.

Tapahtumien kohderyhmät vaihtelevat siten, että vaikeasti vammaisille nuorille on laajin tarjonta. Tarjolla on muun muassa Wibit-rata Meri-Porin uimahallissa, talviliikuntapäivä Ruosniemen laskettelukeskuksessa apuvälineitä tarvitseville oppilaille sekä musapäivä diskoineen vapaa-aikavirastolla.Hakusana