Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Pori Energia solmi yhteistyösopimuksen One1 Oy:n kanssa

Pori Energia solmi yhteistyösopimuksen One1 Oy:n kanssa

(13.08.2015 09:22 Marleena Lammikko / päivitetty 13.08.2015 09:24)

Pori Energia Oy ja Lahti Energia Oy ovat allekirjoittaneet 6.8. yhdessä lahtelaisen One1 Oy:n kanssa sopimuksen yhteystyöstä hajautetun energiantuotannon erilliskohteiden energian myynnitstä Suomessa ja muualla itämeren alueella. Energiayhtiöt ovat tulossa vahvasti mukaan One 1 Oy:n toiminnan kehittämiseen ja investoimaan hajautettuun energian tuotantoon.

One1 Oy on erikoistunut uusiutuvan energian pien- ja erilliskohteiden sekä alueiden energiatuotanto- ja energiatehokkuusratkaisuihin.
Ominaista ratkaisuille ovat kestävän kehityksen periaatteet sekä uusien teknologioiden kuten lämpöpumppu-, aurinko- ja bioteknologioiden luova yhdistäminen. One1 on muun muassa suunnitellut ja toteuttanut edellä mainittuja teknologioita yhdistäen hybridiratkaisuja useammalle
energiayhtiölle ja kunnille erilaisiin asuinalueisiin ja kiinteistöihin liittyen.

Nyt solmittu yhteistyö Lahti Energian ja Pori Energian kanssa antaa One1:lle erinomaisen tilaisuuden laajentaa toimintaansa myös energian myyntiin. Lahti Energian ja Pori Energian asiakaskunta ja rahoituskyky yhdistettynä One1:n osaamiseen ja kokemukseen hajautetussa energiantuotannossa luovat mahdollisuuden nopeaan energialiiketoiminnan kasvattamiseen, toteaa One1:n toimitusjohtaja Mika Kallio.

Lahti Energia Oy on monipuolinen energiakonserni, joka panostaa ekotehokkuuteen ja uusiutuvien energiamuotojen käytön lisäämiseen. Tuotteita ovat sähkö, kaukolämpö, maakaasu ja teollisuuden prosessienergiat. Vuonna 2014 konsernin liikevaihto oli 181 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli 224.

Keskitettyjen energiaratkaisujen rinnalle ovat rakentumassa hajautetut tai hybridimallit, joissa korostuu paikallisten energialähteiden
hyödyntäminen. Näissä alueellisissa konsepteissa yhteistyö One1:n kanssa luo uutta lisäarvoa ja palvelukykyä asiakkaiden suuntaan, sanoo
Lahti Energian toimitusjohtaja Eero Seesvaara tulevasta yhteistyöstä.

Pori Energia Oy tuottaa ja tarjoaa laadukkaita energiapalveluja. 110-vuotinen historia muodostaa lujan ja luotettavan perustan yrityksen toiminnoille. Pori Energian vahvuus energian toimittajana ja palvelujen tarjoajana perustuu paikallisten, uusiutuvien luonnonvarojen käyttöön energian tuotannossa. Vuonna 2014 konsernin liikevaihto oli 187 miljoonaa euroa ja henkilöstöä yli 250.

Energiayhtiöillä ja One1:llä on jo yhteisiä projekteja. Olemmekin huomioineet uusiutuvat energiapalvelut pien- ja erilliskohteissa kiinnostavana kasvualueena. Yhdessä One1:n kanssa voimme laajentaa luontevasti toimintaamme hajautetun energiantuotannon kentässä, Pori Energian toimitusjohtaja Matti Rintanen kommentoi.


Hakusana