Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Porin seudulle toistamiseen ikäihmisten kansalaisraati

Porin seudulle toistamiseen ikäihmisten kansalaisraati

(18.08.2015 09:24 Marleena Lammikko / päivitetty 18.08.2015 09:28)

Porin seudun palveluita kehitetään lähidemokratian avulla. Porin perusturvakeskus, Satakunnan ammattikorkeakoulu, sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos, Porin vanhusneuvosto ja Satakunnan vanhustuki ry ovat järjestämässä ikäihmisten raatia, johon haetaan nyt porilaisia, ulvilalaisia ja merikarvialaisia.

Raadissa ikäihmiset pääsevät pohtimaan käyttämiensä palvelujen ikäystävällisyyttä ja kehittämistarpeita. Keskustelujen pohjalta raatilaiset laativat julkilausuman, jossa päättäjille esitetään konkreettisia toimenpide-ehdotuksia.

Kansalaisraatiin haetaan 25–30 yli 75-vuotiasta Porin perusturvakeskuksen yhteistoiminta-alueen asukasta. Ilmoittautuminen raatiin on käynnissä.

Kansalaisraati pidetään neljäpäiväisenä. 30. syyskuuta raatilaiset tutustuvat toisiinsa ja perehtyvät raadin ideaan. Varsinaisina ensimmäisen päivän teemoina ovat vanhuspalvelusuunnitelman toteutuminen, lääkäripalvelut sekä paljon palveluita käyttävien asiakasryhmä. 2. lokakuuta pohditaan liikunnan harrastusmahdollisuuksia ja kulttuuripalveluita. 5. lokakuuta aiheina ovat liikenne ja esteettömyys sekä tiedotus ja palveluneuvonta. 7. lokakuuta aamupäivä käytettään julkilausuman työstämiseen ja iltapäivä sen esittelyyn.

– Käsiteltävät teemakokonaisuudet on johdettu Porissa viime syksynä ensimmäistä kertaa kootun ikäihmisten kansalaisraadin julkilausumasta, vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Rehula kertoo.

Kansalaisraati on kuntalaisten osallisuutta ja päätöksentekoa vahvistava toimintamuoto. Tavanomaisista kuntalaisten osallistumistavoista se eroaa merkittävästi siinä, että niissä usein kuullaan yksipuolisesti yhden tai muutaman ihmisen mielipiteitä.

– Kansalaisraadissa kaikkien osallistujien mielipiteet ovat yhtä tärkeitä, ja ikäihmiset ovat sen ydin, Rehulatoteaa.

Päättäjille kansalaisraati tarjoaa tietoa päätöksenteon tueksi. Rehula lupaakin, että kansalaisraadin julkilausuman toteutusta tullaan seuraamaan ja arvioimaan.

Mukaan raatiin voi ilmoittautua 15. syyskuuta mennessä puhelimitse tai sähköpostilla: p. 044 026 3546/Irma Roininen, sp.irmaroininen@gmail.com.


Hakusana