Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Porin seudun kansalaisopiston syyskausi käynnistyy

Porin seudun kansalaisopiston syyskausi käynnistyy

(11.08.2015 14:01 Saija Laaksovirta / päivitetty 11.08.2015 14:01)

Sinä osaat! -koulutusopas ilmestyy elokuun puolivälissä. Ilmoittautuminen kursseille alkaa 24.8.

Syyskuun alkupuolella käynnistyvän syyskauden ohjelmassa on noin 500 kurssia Porissa ja Ulvilassa. Lauantaina 22.8. järjestettävä Liikuntapäivä tarjoaa maksuttoman mahdollisuuden tutustua opiston ohjelmassa oleviin liikuntalajeihin.

Kansalaisopiston vuoden 2015 painopistealueena on lasten ja nuorten kansalaisopisto. Tarjolla onkin runsain määrin kursseja kohderyhmälle mm. valokuvauksessa ja musiikillisessa liikunnassa. Sirkustelu-kursseilla 7-11-vuotiaat pääsevät tutustumaan mm. jongleeraukseen, akrobatiaan ja klovneriaan. Alle kouluikäisille suunnattu Seikkailijat-ryhmä puolestaan yhdistää sanallista ilmaisua piirtämiseen, näyttelemiseen ja valokuvaamiseen.

Uutena kansalaisopiston ohjelmassa on tukiviittomakurssi, jolla perehdytään tukiviittomiin ja niiden käyttöön puheen tukena sekä kommunikaatiokeinona arkielämän tilanteissa.

Lavian alueen kansalaisopistotoiminnan järjestämisvastuu siirtyy tästä syksystä alkaen Sastamalan Opistolta Porin seudun kansalaisopistolle. Uutuutena Laviassa on luvassa mm. luentoja kansanparannuksesta, sekä teatteri-ilmaisua nuorille ja aikuisille. Aiempien vuosien suosikkikurssitkin jatkavat, kuten kirjallisuuspiiri ja jumpparyhmät.

Ulvilan kaupungin 650-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Porin seudun kansalaisopisto ja Ulvilan kaupunki järjestävät yhteistyössä luentosarjan, joka valottaa Ulvilan menneisyyttä ja nykyhetkeä niin historian tutkimuksen kuin teollisuudenkin näkökulmista. Hyvinvoinnin aakkoset -kurssilla pohditaan kurssilaisten mahdollisuuksia oman aktiivisuuden lisäämiseksi, omaehtoisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä yhteisöllisyyden parantamiseksi. Kurssin yhteistyökumppaneina ovat Porin perusturvan yhteistoiminta-alue ja järjestöt.

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 24.8. kello 10 osoitteessa www.pori.fi/kansalaisopisto. Puhelimitse ilmoittautumisia ottaa vastaan koko opiston henkilöstö maanantaina 24.8. kello 12–16.


Hakusana