Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Porispere teki yleisöennätyksen

Porispere teki yleisöennätyksen

(03.08.2015 08:52 Marleena Lammikko / päivitetty 03.08.2015 08:59)

Viikonlopun aikana festivaaleilla vieraili 20 000 kävijää.

Viisivuotisjuhlaansa viettänyt Porispere-festivaali onnistui yli odotusten. Kolmipäiväinen festari keräsi vaihtelevasta säästä huolimatta ennätysyleisönsä: perjantaina Kirjurinluodossa juhli 4 000, lauantaina 5 500 ja loppuunmyydyssä perhepäivässä 7 500 ihmistä. Kun mukaan lasketaan Porispere-organisaation keskiviikkona järjestämä Kirvatsin Jytä -tapahtuma, peräti yli 20 000 ihmistä viihtyi tällä viikolla Lokkilavan ympäristössä.

Porisperessä oli tänä vuonna monta kohokohtaa. Danko Jonesin räjähtävä rockshow villitsi perjantaina ja lauantain huipensi punk rock -legenda Bad Religionin timanttinen veto. Kotimaisten päälava-aktien joukosta esiintyi edukseen etenkin manserock-ikoni Popeda.

Myös päälavan vieressä sijainnut Tuulivoimalan telttalava oli menestys. Esimerkiksi Lapkon, Lost Societyn, Teflon Btothersin ja Olavi Uusivirran keikoilla riitti tunnelmaa.

Jo ennakkoon loppuunmyyty perhepäivä räjäytti odotetusti pankin sunnuntaina. Robin ja Elastinen saivat lapset, teini-ikäiset, iskät, äitit, vaarit ja mummut sekoamaan täysin. Kipinän hetki -hitissä Elastinen hyppäsi lavalle Robinin seuraksi armottoman huutomyrskyn saattelemana. Näyttelijä-laulaja Samuli Edelmannin tunnelmallinen konsertti kruunasi onnistuneen festivaalin. Tänäkään vuonna alueella ei ollut järjestyshäiriöitä.

– Kun Porisperea aikoinaan perustettiin, asetin tavoitteeksi, että jonain päivänä rikotaan maaginen 20 000 hengen raja. Tavoitteeseen päästiin ennakoitua aiemmin, toki Kirvatsin Jytän avittamana, mutta ei tässä voi olla muuta kuin vilpittömän tyytyväinen ja kiitollinen meidän yleisölle sekä tekijöille, summaa promoottori Harri Vilkuna.

kuva Kuva: Saija Laaksovirta


Hakusana