Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Uimahallin uusi valoteos tarjoaa jokaiselle hetken parrasvaloissa

Uimahallin uusi valoteos tarjoaa jokaiselle hetken parrasvaloissa

(14.08.2015 13:03 Marleena Lammikko / päivitetty 14.08.2015 13:03)

Porin keskustan uimahalli avaa ovensa maanantaina 17.8. kello 6.00 maauimalan sulkiessa ovensa sunnuntaina 16.8. Uimahalliin on toteutettu kuvataiteilija Laura Liljan Toisessa valossa –taideteos ja se on nähtävillä uimahallin avauduttua.

Laura Liljan valotaideteosehdotus voitti Porin kaupungin vuonna 2011 järjestämän kutsutaidekilpailun. Kilpailussa Porin uimahalliin pyydettiin ehdotukset viideltä eri taiteilijataholta.

Toisessa valossa –teos koostuu kahdesta valoportista. Ne sijaitsevat naisten ja miesten pesutilojen ja allasosaston välisten käytävien päässä. Valoporttien värit vaihtelevat kaikissa sateenkaaren väreissä muuttuvassa rytmissä ja järjestyksessä.

Valotaideteos juhlistaa moninaisuutta ja tuo väriä arkeen. Positiivisesti, huumorilla ja ihmisten osallistamisen kautta teos kuvaa sitä, että ihmisten erilaisuus on rikkaus ja olemme kaikki ansainneet oman hetkemme parrasvaloissa.

– On todella mahtavaa, että teos lopulta saadaan toteutettua Porin uimahalliin. Tämä on ollut kiinnostava ja aikaavieväkin prosessi, jossa on saanut työskennellä monien erilaisten ammattilaisten kanssa, mikä on ollut taiteilijalle todella kiinnostavaa ja opettavaista. Toivon, että uimahallikävijät ottavat teoksen omakseen ja että se piristää ja tuo valoa ihmisten arkeen, kertoo Laura Lilja.

Toisessa valossa –teoksen toteuttaja on Kiinteistö Oy Porin uimahalli. Käytännön toteutuksessa ovat taiteilija Laura Liljan ohella olleet mukana Cariitti, Sähkö-Pori ja Lasi-Harri


Hakusana