Etusivu > Uutiset > 2015 > 09 > Ikäihmisten kansalaisraadin osanottajat valittu

Ikäihmisten kansalaisraadin osanottajat valittu

(23.09.2015 08:49 Salla Rajala / päivitetty 23.09.2015 08:51)

Yli 75-vuotiasta koottu kansalaisraati kokoontuu ensi viikolla kehittämään ikäihmisille suunnattuja palveluita. Mukaan raatiin on valittu 30 henkilöä. Heistä naisia on 19 ja miehiä 11.

Raatilaiset ovat iältään 75–87-vuotiaita ja asuvat Porin yhteistoiminta-alueen eri kunnissa. Ainoastaan Merikarvialta ei saatu edustusta.

– Mukana on jokunen viime vuoden raadissa mukana ollut, mutta valtaosa raatilaisista on uusia, vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Rehula kertoo.

Kansalaisraadin osallistujat tapaavat neljänä päivänä. Keskeistä raadissa on asioiden yhdessä pohtiminen ja aito mielipiteiden vaihdanta.

– Ohjaajat johdattelevat raatilaisia päivien aikana monipuolisiin keskusteluihin. Lisäksi he saavat kuulla kunakin päivänä käsiteltävän kysymyksen kannalta oleellisia asiantuntija-alustuksia, Rehula kertoo.

Lopuksi raatilaiset laativat yhteisen julkilausuman, joka esitellään 7. lokakuuta pidettävässä tiedotustilaisuudessa kuntien päättäjille, virkamiehille, medialle ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Ikäihmisten kansalaisraati järjestetään Porin seudulla nyt toista kertaa. Sen järjestelyistä vastaavat Porin perusturvakeskus, Satakunnan ammattikorkeakoulu, sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos, Porin vanhusneuvosto ja Satakunnan vanhustuki ry.

kuva

Hakusana