Etusivu > Uutiset > 2015 > 09 > Kaupungin avoin verkko Pori WLAN uudistuu

Kaupungin avoin verkko Pori WLAN uudistuu

(07.09.2015 13:56 Anna Kyhä-Mantere / päivitetty 07.09.2015 13:56)

Porin kaupungin avoin, langaton verkkoyhteys, Pori WLAN, tullaan jatkossa keskittämään kaupungin omiin asiakaspalvelupisteisiin, kuten Porinaan, kirjastoihin, museoihin ja esim. Promenadikeskukseen. Tähän asti avoin yhteys on toiminut muun muassa kävelykadulla, torilla ja Raatihuoneen puistossa.

– Aikanaan aikaansa edellä ollut palvelu on nyt tullut tiensä päähän kun maailma on muuttunut ja teknologia kehittynyt. Nykyään useimmilla kulkee datayhteys mukana omassa taskussa tai käsilaukussa, kertoo kaupungin tietohallintojohtaja Heikki Haaparanta.

Pori WLANin käyttö on vähentynyt vuosien saatossa merkittävästi ja viime aikoina sitä on käytetty pääasiassa heinäkuisen superviikon aikana, jolloin se on palvellut etenkin matkailijoita. Avoin, langaton yhteys otettiin Porissa käyttöön vuonna 2006.

– Jatkossakin pystymme toteuttamaan langattoman, avoimen verkon laajemmin esimerkiksi tiettyjen tapahtumien, kuten SuomiAreenan ja Pori Jazzin aikana, Haaparanta sanoo.

Käytännössä Pori WLAN-verkon teknologia ja yhteysnopeudet ovat jääneet jälkeen kehityksestä ja uudistaminen nykymallin mukaan tulisi vaatimaan huomattavia investointeja.

– Nykyaikainen ja toimiva versio vanhasta Pori WLANista tulisi investointeineen maksamaan kymmeniä tuhansia euroja. Nykyiselläänkin verkon ylläpitokustannukset ovat yli 15 000 euroa vuodessa, kertoo kaupungin IT-päällikkö Jani Setälä.

Pori WLANin nykyversion purkutyöt aloitetaan tällä viikolla. Jatkossa asiakaspalvelupisteisiin keskitettyä langatonta yhteyttä kehitetään muun muassa saadun palautteen perusteella.


Hakusana