Etusivu > Uutiset > 2015 > 09 > Kaupunki kartoittaa sopivia tiloja turvapaikanhakijoille

Kaupunki kartoittaa sopivia tiloja turvapaikanhakijoille

(14.09.2015 13:34 Anna Kyhä-Mantere / päivitetty 14.09.2015 13:34)

Porin kaupunginhallitus päätti valtuuttaa apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen huolehtimaan turvapaikanhakijoiden vastaanottotiloiksi sopivien rakennusten kartoittamisesta. Lisäksi apulaiskaupunginjohtaja valtuutettiin neuvottelemaan tiloja koskevista vuokrasopimuksista Maahanmuuttoviraston kanssa.

Maahanmuuttovirasto etsii Suomen Punaisen Ristin avustuksella uusia tiloja turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksiksi. Tarve on akuutti tämänhetkisen Eurooppaan virtaavan pakolaismäärän vuoksi. Suomessa on tällä hetkellä laskentatavasta riippuen noin parikymmentä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta. Niistä useimmat ovat kuntien ja kaupunkien alaisuudessa ja osa on SPR:n ylläpitämiä.

Vastaanottokeskuksen tai sen yhteydessä toimivan hätämajoituskeskuksen perustaminen

luo kuntaan muun muassa työpaikkoja ja osaltaan ylläpitää kunnan palveluita, kuten kauppoja ja kouluja. Rahoitus vastaanottokeskuksien ja hätämajoitusyksiköiden toimintaan tulee valtiolta.

Porin kaupungin teknisen palvelukeskuksen kartoitettavana on ollut kaupungin omistamien mahdollisesti tällä hetkellä jo tyhjillään olevien tilojen ottaminen vastaanottokeskustarkoitukseen.

Pohdinnassa on noussut esiin muun muassa Liinaharjan vanhainkoti osoitteessa Langintie 2, jonka kerrosten 2. ja 5. käytöstä Porin perusturvakeskuksen vanhuspalvelut luopui vuoden 2015 alusta karjarannan palveluasuntojen vaihe 4 (Jokihelmi B) valmistuttua. Mahdollisia muita kohteita hätämajoitusyksiköksi Porissa ovat tyhjillään olevat koulurakennukset. Kartoitustyö on kesken.

Uusia vastaanottokeskuksia yritetään usein perustaa vanhojen läheisyyteen, jolloin vanha henkilökunta voi olla tukena ainakin perustamisvaiheessa.


Hakusana