Etusivu > Uutiset > 2015 > 09 > Osallistu lauantain levänpoistotalkoisiin Yyterissä!

Osallistu lauantain levänpoistotalkoisiin Yyterissä!

(04.09.2015 15:52 Merika Lanne / päivitetty 14.09.2015 13:40 Anna Kyhä-Mantere)

Eurooppalaisen yhteistyön päivänä 19.9. poistamme vesikasvillisuutta Yyterissä klo 11-14. Ilmainen bussikyyti Porista, Ympäristöviraston edestä (Valtakatu 11) lähtee klo 11 ja saapuu samaan paikkaan klo 14. Levänpoiston lomassa nautimme tietenkin talkookahvit. Mukaan tarvitset vain talkoohenkeä, ympäristövirasto järjestää paikalle tarvittavat välineet. Ilmoittautumiset bussikuljetukseen ympäristövirastoon numeroon 02 621 1212.

Eurooppalaisen yhteistyön päivän 19.9. tarkoituksena on osoittaa yhteistyön voima. Itämeren ja sen rannikoiden roskan määrä on yhteinen ongelma, jota kukaan ei pysty ratkaisemaan yksin. Huomaamattoman nopeasti jokainen mereen heitetty roska voi ajautua toisaalle, jopa naapurin tai omaankin rantaan. Siksi tarvitsemme yhteistyötä Itämeren kaikilla rannoilla.

Euroopan unioni rahoittaa useita rajat ylittävän yhteistyön Interreg-hankkeita. Nyt puhdistamme rantoja yhdessä naapurimaidemme kanssa osoittaaksemme rajat ylittävän yhteistyön tärkeyden. Samaan aikaan kun porilaiset talkoilevat Yyterissä, ystävämme Treimanissa (Virossa), Ainažissa (Latviassa), Oxelösundissa (Ruotsissa) ja Maarianhaminassa (Ahvenanmaalla) siivoavat roskia omilta lähirannoiltaan. Yhteistyön tulokset tulevat siten näkymään kaikilla Itämerta ympäröivillä rannoilla!

Tule mukaan!

kuva


Hakusana