Etusivu > Uutiset > 2015 > 09 > Liinaharjaan suunnitteilla pakolaiskeskus

Liinaharjaan suunnitteilla pakolaiskeskus

(28.09.2015 18:40 Salla Rajala / päivitetty 28.09.2015 18:45)

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen esittää maanantaina 5. lokakuuta kokoontuvalle Porin kaupunginhallitukselle, että Porin kaupunki luopuu Liinaharjan vanhainkodin käytöstä vanhustenhuoltolaitoksena. Ehdotuksen mukaa vapautuvat tilat vuokrataan maahanmuuttovirastolle käytettäväksi pakolaiskeskuksena siinä aikataulussa kuin tiloissa nykyisellään toimivan Porin perusturvakeskuksen toiminta sen mahdollistaa.

– Pori maakunnan suurimpana kaupunkina kantaisi näin suoraselkäisesti vastuunsa koko Suomea ja Eurooppaa koskettavan, erittäin vakavan pakolaiskysymyksen ratkaisemisessa, Luukkonen sanoo.

Porin perusturvakeskus aloittaa välittömästi Liinaharjan tyhjentämisen. Muutostyöt vanhainkodin muuttamiseksi pakolaiskeskukseksi voidaan aloittaa heti, mutta tiloihin ei sijoiteta pakolaisia ennen kuin perusturva on kokonaan luopunut tilojen käytöstä.

Liinaharjaan nykyisellään sijoitettujen vanhusten osalta toteutetaan perusturvan aiemmin tekemää suunnitelmaa Liinaharjan tiloista luopumiseksi.

Sisäministeriö on esittänyt vakavan vetoomuksen kuntien johtajille pakolaiskeskusten ja hätämajoituksen mahdollisuuksien selvittämiseksi.


Hakusana