Etusivu > Uutiset > 2015 > 09 > Teemaviikko tarjosi koululaisille ympäristöoppia

Teemaviikko tarjosi koululaisille ympäristöoppia

(07.09.2015 14:33 Carmen Rapp / päivitetty 08.09.2015 08:41)

Lähes 1 400 koululaista osallistui Porissa syyskuun alkajaisiksi ympäristöviikon toiminnalliseen ohjelmaan. Painopisteenä oli paikallisuus ja viikon teemana Lounais-Suomen ympäristökasvatusstrategian mukaisesti ”Voimaa lähiympäristöstä”.


Ympäristöviikolla opittiin muun muassa Porin metsän puulajeista ja alueen sodanaikaisesta kulttuurihistoriasta sekä maisteltiin luomumansikoita ja lähimetsistä kerätyistä sienistä valmistettua leipää. Koululaiset osallistuivat jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen, tunnistivat hirvieläimiä sekä pohtivat voiko parhaat päivänsä nähneitä lempitennareita vielä korjata. Oppilaat kokkasivat myös ruokaa tähteistä sekä tutustuivat aurinko- ja tuulienergiaan ja vaatteiden, huonekalujen ja kodin käyttötavaroiden uudelleenkäyttöön.

Tutustumiskäynneistä, retkistä, työpajoista ja oppitunneista vastasi Porin kaupungin ympäristövirasto yhteistyössä kaupungin eri hallintokuntien, yhdistysten ja yritysten kanssa.

Ympäristöviikko on vuosittainen syyskuun alun tapahtuma, joka tarjoaa aineksia koulujen ympäristökasvatuksen ja –opetuksen tueksi. Ohjelmassa on tutustumiskäyntejä ja retkiä eri kohteisiin sekä toiminnallisia tunteja koululla. Kohderyhmänä ovat ala- ja yläkoulut sekä lukiot.

Viimeviikkoisen teemaviikon ohjelma ja yhteistyötahot on kokonaisuudessaan nähtävillä:
Teemaviikon ohjelma ja yhteistyötahot


Hakusana