Etusivu > Uutiset > 2015 > 09 > Palveluliikelaitoksen toiminnassa epäselvyyksiä

Palveluliikelaitoksen toiminnassa epäselvyyksiä

(03.09.2015 10:00 Anna Kyhä-Mantere / päivitetty 03.09.2015 11:34 Siina Repo)

Porin palveluliikelaitoksen toiminnassa on pistokoetarkastuksessa havaittu epäselvyyksiä ja ainakin kaupungin ohjeistuksen vastaista menettelyä.

Epäselvyydet koskevat matka-, majoitus- ja edustuskulujen määrää, laatua ja hyväksymismenettelyjä. Virheellisestä menettelystä epäillään useampia henkilöitä johdosta, mutta ei koko johtoa.

- Sain maanantaina talouspalveluilta tiedon siitä, että Porin palveluliikelaitoksen toiminnassa on pistokoetarkastuksessa havaittu epäselvyyksiä ja ainakin kaupungin ohjeistuksen vastaista menettelyä, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Asia selvitetään perusteellisesti ja havaituista epäselvyyksistä on käynnistetty tilintarkastajan suorittama sisäinen tarkastus. Jatkotoimenpiteet riippuvat tarkastuksen tuloksista.

- Porin kaupunki ei missään tapauksessa voi hyväksyä sääntöjen vastaista tai epäselvää rahankäyttöä. Veronmaksajien rahojen käyttöön liittyy erityinen huolellisuuden velvoite, sanoo kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Palveluliikelaitoksen johtaja Kaj Kainulainen on jäänyt vuosilomalle ja anonut eroa kaupungin palveluksesta 1.11.2015 alkaen.

Asiasta tiedotetaan lisää tarkastuksen valmistuttua, viimeistään syyskuun lopussa.Hakusana