Etusivu > Uutiset > 2015 > 09 > Pori Big Band svengaa torilla

Pori Big Band svengaa torilla

(24.09.2015 15:32 Saija Laaksovirta / päivitetty 24.09.2015 15:34)

Pori, ole hyvä! -karnevaalin house bandina viihdyttää Palmgren-opiston oma Pori Big Band. Karnevaalin käynnistää porilaisten marssi ja illan aikana kuullaan myös svengaavaa swing-musiikkia, joka uppoaa kaiken ikäisille kuuntelijoille.

Orkesterin harjoituskausi on alkanut hiljattain ja Porin päivän karnevaalit osuvat hyvään saumaan: harjoittelulle saatiin oiva välitavoite ja konservatorion oppilaatkin pääsevät mukaan tekemisen meininkiin.

– Perjantain ohjelmisto on suunnattu kaikenlaisille kuuntelijoille. Luvassa on svengaavaa musiikkia ja menoa, vihjaa Pori Big Bandin taiteellinen tuottaja Juha Unkila.

Syksyn tuulet puhaltavat ja ahkeralla harjoittelulla mennään kohti joulukuun konserttia, jossa kuullaankin aivan toisenlaista musiikkia kuin tulevilla karnevaaleilla – syväluotaavaa jazzia. Ensi kesänä Pori Big Band järjestää konsertin yhteistyössä Pori Organin kanssa. Mukana on tuolloin myös kansainvälinen urkutaitelija, joten luvassa on poikkitaiteellista musiikkia.

”Tällaista ei ole toteutettu vielä koko maailmassa”

Kysyttäessä Pori Big Bandin uusista kujeista Unkila vihjasi valmisteilla olevasta, suuresta projektista. Yksityiskohtia ei kuitenkaan voinut vielä paljastaa, mutta mielenkiintoa kyllä heräteltiin – odotettavissa on jotain ainutlaatuista.

– Tällaista projektia ei ole vielä toteutettu missään päin maailmaa. Tuotos tulee olemaan täysin porilaista! Ohjelmisto on jo sovitettu ja se on tarkoitus jopa äänittää, jotta voimme hyödyntää sitä markkinointivälineenä.

Pori Big Band -orkesteriin kuuluu 20–25 vakiosoittajaa. Ikähaarukka on laaja, soittajat ja solistit ovat iältään 18–60-vuotiaita. Mukana on niin konservatorion oppilaita, opettajia, ammattiopiskelijoita kuin alan harrastajiakin. Orkesterille tyypillisiä musiikkityylejä ovat tilauskeikoilla kiinnostava soul, astetta haastavampi jazz sekä perinteinen swing. Vuonna 1971 perustettu Pori Big Band soittaakin musiikkia laidasta laitaan.

kuva Kuva: Kalle Nordling


Hakusana