Etusivu > Uutiset > 2015 > 09 > Poriin suunnitteilla kaasuautojen tankkausasema

Poriin suunnitteilla kaasuautojen tankkausasema

(24.09.2015 15:41 Siina Repo / päivitetty 24.09.2015 15:51)

Ensi syksynä Tahkoluotoon nousevan LNG-terminaalin ansiosta Pori astuu kaasutalouden piiriin. Prizztechin lähitulevaisuuden visioiden mukaan Porissa voi tankata autoonsa kaasua ja teollisuus alkaa hyödyntää maakaasua laajasti.

Syksyllä 2016 ainakin Huntsman Pigments, Norilsk Nickel Harjavalta ja Porin lämpövoima alkavat hyödyntää LNG-terminaalin kautta saatavaa kaasua. Kun LNG-terminaalin ansiosta kaasuhanat ovat auki, vain taivas on rajana uudenlaiselle kehitykselle Porin seudulla.

- Maakaasu on montaa muuta polttoainetta edullisempaa ja ympäristöystävällisempää. Vaikka maakaasun siirtoputkisto ei Poriin asti ylläkään, LNG:n tulon myötä kaasua saadaan Poriin. Nestemäisessä muodossa maakaasu tiivistyy pieneen tilaan, jolloin isoja energiamääriä voidaan kuljettaa järkevästi myös kaasuverkon ulkopuolisille alueille. Lämmittämällä nesteytettyä kaasua saadaan se jälleen kaasumaisen muotoonsa hyödynnettäväksi. Ehkä jatkossa saamme Porin seudulle myös biokaasulaitoksen, jolla voimme jatkaa uudenlaisen teollisuuden ja ympäristöystävällisyyden kehitystä alueellamme, sanoo projektipäällikkö Matti Luhtanen Prizztechistä.

Testaa kaasuautoa Porin torilla

Prizztech järjestää Porin kauppatorilla tiistaina 29.9. kaasuautotapahtuman, jossa jaetaan tietoa kaasuautoilusta ja edistetään samalla Porin seudulla kehittyvää kaasutaloutta. Samalla voi käydä kokeilemassa istuinmukavuutta kaasuauton ratissa.

Paikalla on porilaisia autoliikkeitä, Gasum Oy sekä Skangass Oy. Paikalle on kutsuttu taksiautoilijoita, autokorjaamoita, kuljetusyrittäjiä sekä auto- ja kuljetusalan päättäjiä ja opiskelijoita.

Tapahtuman avaa apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.


kuva Kuva: Anne Autioniemi, Prizztech


Hakusana