Etusivu > Uutiset > 2015 > 09 > Tervetuloa porilaisten karnevaaleihin!

Tervetuloa porilaisten karnevaaleihin!

(16.09.2015 10:23 Anna Kyhä-Mantere / päivitetty 22.09.2015 10:43 Tarja Varpela)

Porin kauppatorilla järjestetään laatuaan ensimmäiset Pori, ole hyvä! –karnevaalit perjantaina 25.9. klo 16.00 alkaen. Tapahtuman järjestää Porin kaupunki ja se on tarkoitettu aivan kaikille! Tervetuloa!

Luvassa on ohjelmaa parin tunnin ajan kaikenikäisille porilaisille ja Porista tykkääville.

Kyseessä on koko perheen tapahtuma, jossa on paljon tekemistä lapsille, muun muassa Karhuhallin sunnuntaihitti ”Lasten liikuntamaa” tuodaan torille. Liikuntamaassa eri-ikäiset lapset voivat kokea liikkumisen iloa peuhaamalla, touhuamalla, kiipeilemällä ja pomppimalla erilaisissa härveleissä, jotka vapaa-aikavirasto tuo paikalle.

– Halusimme kerrankin järjestää perinteisen Porin päivän vastaanoton sijaan vauhdikkaampaa ohjelmaa, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua, kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen kertoo.

Koko torialue on tiiviissä käytössä. Paikan päällä voi käydä tutustumassa esimerkiksi Satakunnan pelastuslaitoksen toimintaan. Paikalla on kalustoa paloautosta ambulanssiin, lisäksi etenkin lapsia taitavat kiinnostaa myös muut paikalla olevat kaupungin työkoneet, kuten sähköautot, mönkijät, tiejyrät ja lakaisukoneet. Samalla nuoriso voi hengailla liikkuvassa nuoristotilassa, Nuokka-pakussa. Puolueiden lisäksi esillä on laajasti Porin kaupungin palveluja, esimerkkinä kaupungin Terveyskioski palveluneuvojineen palvelee torilla tapahtuman ajan. Samalla voi karnevaalihengessä osallistua kilpailuihin, joista voi voittaa upeita palkintoja!

– Kyseessä on tapahtuma, jonka tarkoituksena on puhtaasti tuoda iloa ja hyvää fiilistä kaupunkilaisille. Tori on paikallisille luonteva kohtaamispaikka, jonne voi tulla sellaisena kuin on, sanoo kaupungin viestintäpäällikkö Anna Kyhä-Mantere.

Kun alkaa huikoa, voi käydä nappaamassa palan masaliisaa ja mukillisen mehua, joita molemmat kaupunginjohtajamme ovat tarjoilemassa. Lapsia saatetaan muistaa aivan erityisellä tavalla…

Kutsumme kaikki mukaan viihtymään! Lavaohjelmasta vastaavat muun muassa Pori Sinfonietta, Pori Big Band solisteinaan Mika Lahnajoki ja Hilkka Mäkitalo, sekä Porin ikiomat riiviöt eli Iileskotit! Paikan päällä myös palkitaan Vuoden porilaiset! Tapahtuman juontaa toimittaja Kirsi Alm-Siira.

Torilla tavataan!

Aino-Maija Luukkonen, Kari HannusKarnevaaliohjelmaa löydät täältä (pdf, 0.19 Mt)


Hakusana