Etusivu > Uutiset > 2015 > 09 > Terveyskioskeissa käyneet tyytyväisiä

Terveyskioskeissa käyneet tyytyväisiä

(15.09.2015 11:46 Salla Rajala / päivitetty 18.09.2015 08:05)

Kesän aikana avatut terveyskioskit ovat saaneet myönteistä palautetta Porissa ja Ulvilassa. Matalan kynnyksen asiointipisteissä on riittänyt asiakkaita. Itä-Porin ja Ulvilan lähipalvelukeskuksissa sekä avopalvelukeskus Viikkarin Valkamassa olevissa toimipisteissä on käynyt erityisesti ikäihmisiä.

Kioskit tarjoavat neuvoja terveyteen ja hyvinvointiin sekä sosiaali- ja terveysalan palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Pisteissä voi mittauttaa esimerkiksi verenpaineensa sekä otattaa verensokeri- ja hemoglobiiniarvot.

– Lisäksi asiakkaan kanssa keskustellaan ja häntä kuunnellaan mieltä painavista asioista, palveluneuvoja Eija Sulonen kertoo.

Terveyskioskien etu verrattuna varsinaiseen vastaanottotoimintaan on sen helppous. Aikaa ei tarvitse varata, riittää, että tulee paikalle kioskin ollessa avoinna. Lisäksi palvelu on ilmaista.

Palveluneuvoja Urpu Silvennoinen on tyytyväinen terveyskioski-konseptin saamaan vastaanottoon.

– Ihmiset ovat todella tyytyväisiä ja palaute on ollut pelkästään myönteistä. Moni toivoo palvelujen laajentamista, mutta tällaisenaankin kioskit ovat tulleet tarpeeseen.

Kioskeille on jo ehtinyt muodostua oma vakiintunut asiakaskuntansa. Joka kerta joukossa on kuitenkin myös uusia kuntalaisia, jotka puskaradio on saanut liikkeelle.

– Jotkut asiakkaat tulevat lääkärinsä kehotuksesta seurantaan, jotkut oma-aloitteisesti. Usein taustalla on kuitenkin huoli omasta voinnista, palveluneuvoja Sirkku Vilpas sanoo.

Uusin terveyskioski avattiin syyskuun alussa Pohjois-Porin lähipalvelukeskukseen, kauppakeskus Puuvillan välittömään läheisyyteen. Lisäksi palveluneuvonnan terveyskioski viedään kokeiluluonteisesti Sampolan, Pormestariluodon ja Pihlavan asukastuville liikkuvana palveluna.

Terveyskioskit ovat osa Porin perusturvakeskuksen palveluneuvonnan kokonaisuutta. Palvelua annetaan puhelimitse (p. (02) 620 3400), kasvotusten ja internetissä maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15.


kuvaHakusana