Etusivu > Uutiset > 2015 > 09 > Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta keskustelutilaisuus

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta keskustelutilaisuus

(30.09.2015 13:18 Salla Rajala / päivitetty 01.10.2015 12:01)

Porissa järjestetään tiistaina 6. lokakuuta kaikille avoin keskustelutilaisuus vastaanottokeskuksen perustamisesta turvapaikanhakijoille. Tilaisuus pidetään Länsi-Porin koululla kello 18.30 alkaen. Ovet avataan puolta tuntia aiemmin.

Tilaisuudessa ovat mukana Suomen Punainen Risti, Lounais-Suomen poliisi ja Porin kaupunki. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Yle Satakunta, Satakunnan Kansa ja Porin kaupunki.

Satakunnan Kansa kerää etukäteen kysymyksiä tilaisuuteen osallistuvilta. Kysymyksiä voi lähettää verkkosivujen kautta, osoitteessa satakunnankansa.fi tilaisuuden alkuun saakka. Lehti kokoaa kysymykset ja välittää ne eteenpäin. Kysymyksiä voi esittää myös keskustelutilaisuuden aikana.

Maanantaina 5. lokakuuta kokoontuvalle Porin kaupunginhallitukselle esitetään, että Porin kaupunki luopuu Liinaharjan vanhainkodin käytöstä vanhustenhuoltolaitoksena. Ehdotuksen mukaa vapautuvat tilat vuokrataan maahanmuuttovirastolle käytettäväksi turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksena. Tiloihin ei ole tarkoitus sijoittaa pakolaisia ennen kuin perusturva on kokonaan luopunut tilojen käytöstä.

kuva Keskustelutilaisuus pidetään Länsi-Porin koululla kello 18.30 alkaen.

Hakusana