Etusivu > Uutiset > 2015 > 09 > Vuoden 2015 Pori-palkinto osoitettiin arvopohjaiselle työlle

Vuoden 2015 Pori-palkinto osoitettiin arvopohjaiselle työlle

(25.09.2015 17:30 Saija Laaksovirta / päivitetty 25.09.2015 17:30)

Porin kaupunginhallitus on valinnut vuoden 2015 Pori-palkinnon saajaksi Länsi-Suomen Diakonialaitoksen.

Länsi-Suomen Diakonialaitoksella on takanaan yli 65 vuoden historia ikäihmisten palveluiden parissa ja takana on myös monia yhteistyökuvioita kaupungin kanssa. Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiön johtaja Aku Keltto kokee palkinnon saamisen selvänä kunnianosoituksena kaupungilta.

– Pori-palkinto tuli todellisena yllätyksenä, on mukavaa että Porin kaupunki muistaa perinteistä toimijaa. Tämä innostaa ja tuo tarvittavaa itsetuntoa laitoksellemme. Koemme olevamme aidosti osa yhteisöä!

Keltto uskoo, että diakonialaitoksen palvelukortteli on yksi osatekijä palkinnon perusteissa.

– Elokuussa valmistui jälleen noin 50 asuntoa, joiden uudet asukkaat opettelevat nyt elämään tässä upeassa yhteisössämme ja tuovat hienoja ajatuksia tullessaan.

Diakoniapuistosta voimaa ja hyvinvointia kaupunkilaisille

Merkittäväksi tekijäksi diakonialaitoksen toiminnassa on noussut aikoinaan Porin kaupungilta hankittu Diakoniapuisto, joka on avoin kaikille. Metsäinen puistoalue laitoksen yhteydessä mahdollistaa erilaisten tempausten järjestämisen, rauhoittumisen ja hiljentymisen luonnossa. DiaPuisto-hankkeen avulla puiston toimintaa kehitetään jatkuvasti.

Länsi-Suomen Diakonialaitos on toteuttanut projekteja myös työllistämisen saralla.

Toiminnan perusajatuksena on palvella satakuntalaisia ihmisiä, erityisesti ikäihmisiä. Diakonialaitoksen toiminta on hyvin kokonaisvaltaista; itsenäisen asumisen järjestämistä ja tukemista, palveluasumista, sairaanhoitoa, kuntoutusta, ravintopalveluja sekä tietysti kotiin annettavia palveluja, kuten hoivaa ja siivousta. Länsi-Suomen diakonialaitos toteuttaa myös koulutus- ja hautauspalvelutoimintaa.

Ensimmäinen Pori-palkinto jaettiin vuonna 1964 varatuomari Kaarlo Saarenheimolle.

kuva Kuva: Matti Sovala


Hakusana