Etusivu > Uutiset > 2015 > 10 > Furuholm: Nettiraivo ei ole uusi asia

Furuholm: Nettiraivo ei ole uusi asia

(30.10.2015 11:49 Saija Laaksovirta / päivitetty 30.10.2015 12:20)

Marraskuun alussa eläkkeelle jäävä Porin kaupungin tiedotuspäällikkö Tapio Furuholm käynnisti kaupungin keskitetyn viestinnän kuusitoista vuotta sitten.

Furuholm muisteli eläkekahveillaan alkuaikojaan kaupungin viestinnässä ja totesi tietoteknisen osaamisen olleen silloin vielä huteralla pohjalla. Myös esimerkiksi kannettavien tietokoneiden hankinnassa oltiin varsin varovaisia.

- Minua pidettiin tuolloin hyvinkin briljanttina tietotekniikan osaajana, kun olin silloin yksi harvoista, joka osasi käyttää sähköpostia, Furuholm muistelee.

Tämän päivän some-maailmassa esiintyvä nettiraivo ei ole Furuholmin mukaan ollenkaan uusi asia. Jo vuonna 1999 kun Furuholm astui kaupungin viestinnän keulakuvaksi, sai hän nähdä mitä nettiraivo voi pahimmillaan olla. Kaupungin nettisivuille oli avattu aikaansakin edellä oleva keskustelupalsta avoimuuden ja keskustelun lisäämiseksi. Palstasta kuitenkin luovuttiin jo muutamassa kuukaudessa keskustelun yllyttyä liian aggressiiviseksi.

- Keskustelu oli mennyt aivan käsittämättömäksi, Furuholm tuumii.

Kaupungin viestintään uutistoimisto STT:ltä siirtynyt Furuholm laskeutui ensimmäiseen työpäiväänsä lennokkaasti, sillä edeltävä yö työllisti silloista toimittajaa vielä koko kaupungin laajuisen sähkökatkoksen vuoksi.

- Olin toimituksessa töissä aamuyöllä kahteen kolmeen asti ja seuraavana aamuna alkoivat työt kaupungilla. Aloitukseni oli siis varsin vauhdikas.

Furuholmin keskeisimpiä saavutuksia on valtakunnallisesti merkittävän keskustelutapahtuman, Suomi Areenan käynnistäminen.

- Parasta kaupungilla ovat olleet hyvät työkaverit, sekä esimerkiksi suurten tapahtumien, kuten Porin 450-vuotisjuhlan ja SuomiAreenan parissa työskentely, kertoo Furuholm.

Furuholm jää eläkkeelle hyvillä mielin, eikä hän aio jäädä lepäämään laakereilleen. Mies on täynnä toimintatarmoa, jonka hän aikoo käyttää politiikkaan ja harrastuksiin, kuten kalastamiselle.

- Kahden kissan yksinhuoltajana arki on kyllä jo nyt osa-aikaeläkkeelläkin kiireistä, tänäänkin jouduin heräämään jo kuudelta niiden vuoksi, hän virnistää.

Lisäksi Furuholm aikoo tutustua Porin kirjaston laajaan kirjavalikoimaan.
- Jospa nyt saisin luettua kirjasta kerralla jopa 100 sivua ilman kiireitä ja keskeytyksiä, Furuholm letkauttaa.

kuva Kuva: Saija Laaksovirta


Hakusana