Etusivu > Uutiset > 2015 > 10 > Kaupunginjohtajien palkat pysynevät entisellään

Kaupunginjohtajien palkat pysynevät entisellään

(15.10.2015 18:07 Siina Repo / päivitetty 15.10.2015 18:14)
Porin kaupunginhallitus päätti syyskuun alussa kokouksessaan, että kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoselle ja apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannukselle tehdään johtajasopimukset.

Tätä edellyttää myös uusi kuntalaki.

- Pori ottaa askeleen eteenpäin tekemällä johtajasopimukset kaupunginjohtajilleen, toteaa Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Vasama.

Samassa yhteydessä on käyty keskustelua myös kaupunginjohtajien palkoista. Johtajasopimusten valmistelun yhteydessä on arvioitu mahdollisia palkankorotuksia.

Vasaman mukaan päätöksiä tehdään ajassa, joten kesälle tehdyt arviot palkkioiden korotuksen osalta eivät enää olleet perustellut. Tämän vuoksi päädyttiin ehdottamaan yksimielisesti nykyistä palkkatasoa.

- Arvioinnin lähtökohtana on ollut kohtuullisuus. Näinä talouden tiukkoina aikoina johtajalla on mahdollisuus näyttää esimerkkiä ja siksi haluamme pidättäytyä palkankorotuksista, toteaa kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

- Neuvottelut johtajasopimuksesta on käyty hyvässä hengessä ja olemme yhteistuumin päätyneet ratkaisuun myös palkkojen osalta, toteaa apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Kaupunginhallitus käsittelee johtajasopimuksia kokouksessaan maanantaina ja päättää samalla siitä, säilyvätkö palkat esityksen mukaan nykytasolla.Hakusana