Etusivu > Uutiset > 2015 > 10 > Liinaharjan vanhainkoti ja Maantiekadun pitkäaikaisosastot tyhjenevät vanhuksista

Liinaharjan vanhainkoti ja Maantiekadun pitkäaikaisosastot tyhjenevät vanhuksista

(09.10.2015 13:44 Salla Rajala / päivitetty 09.10.2015 13:47)

Liinaharjan vanhainkoti tyhjenee lokakuun lopussa ja Maantiekadun pitkäaikaisosastot joulukuun alussa. Muutot käynnistyivät tämän vuoden alussa, kun palvelukoti Jokihelmi valmistui Karjarantaan. Korvaavien tilojen etsiminen ja muuttojen valmistelu on ollut kuin monimutkainen palapeli, joka on rakennettu Porin perusturvakeskuksen vanhuspalveluissa pala palalta.

Liinaharjassa vielä toimivien pitkäaikaisosastot muuttavat Länsi-Suomen Diakonialaitoksen tiloihin Metsämiehenkadulle ja yksityisiin palvelukoteihin. Maantiekadun pitkäaikaisosastoille on löydetty väitöstilat Attendon Latokartanontieltä. Osa asukkaista siirtyy myös muihin palvelukoteihin sekä osasto 8 Puutarhakotiin Veturitallinkadulle.

Vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Rehula kuvaa korvaavien tilojen etsimistä haastavaksi urakaksi. Hän kiittelee erityisesti henkilökunnan pitkää pinnaa myllerryksen keskellä, sillä muutot tarkoittavat työpaikan vaihtumista monelle.

Myös asukkailla ja omaisilla on edessä isoja muutoksia.

– Ne pyritään hoitamaan mahdollisimman hyvin, Rehula vakuuttaa.

Maantiekadun pitkäaikaisosastojen peruskorjauksen on määrä valmistua 2017. Kohteen rakennustyöt ovat tällä hetkellä urakkalaskennassa.

Liinaharjan tilat vuokrataan marraskuun alusta SPR:lle. Niissä toimintansa aloittaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

kuva

Hakusana