Etusivu > Uutiset > 2015 > 10 > Liinaharjan vastaanottokeskuksen keskustelutilaisuudessa mielipiteitä puolesta ja vastaan

Liinaharjan vastaanottokeskuksen keskustelutilaisuudessa mielipiteitä puolesta ja vastaan

(06.10.2015 20:45 Salla Rajala / päivitetty 06.10.2015 21:12)

Liinaharjan vanhainkodilta vapautuviin tiloihin avattavaa vastaanottokeskusta koskeva yleisötilaisuus houkutteli 6. lokakuuta paikalle täyden salillisen kuulijoita. Arvioiden mukaan yleisöä oli paikalla reilut 250 henkeä, ja istumapaikat loppuivat kesken jo ennen tilaisuuden alkua.

Keskustelu tilaisuuden aikana oli vilkasta ja välillä tunteetkin kuumenivat. Mielipiteet vaihtelivat vastaanottokeskuksen puolesta ja vastaan. Välillä taputettiin ja hurrattiin mieluisille puhevuoroille sekä äänestettiin käsiä nostamalla.

Yleisöä kiinnostivat muun muassa maahanmuuton kustannukset, maahanmuuttajien työllistyminen sekä rikollisuuteen ja turvallisuuteen liittyvät kysymykset. Lisäksi puheenvuoroissa peräänkuulutettiin suvaitsevaisuutta, empatiaa ja välittämistä.

Tärkeänä pidettiin suunnitelmallista kotouttamista. Tähän työhön mukaan haastettiin niin kolmannen sektorin toimijoita kuin jokaista porilaista. Myös aktiivista vuoropuhelua sovittiin jatkettavan.

Puolitoistatuntiseksi venynyt tilaisuus pidettiin Länsi-Porin koulun juhlasalissa. Sen järjestelyistä vastasivat Yle Satakunta, Satakunnan Kansa ja Porin kaupunki yhdessä.

kuva Puolitoistatuntiseksi venynyt keskustelutilaisuus on katsottavissa jälkikäteen Yle Areenassa. Kuva: Porin kaupunki/Salla Rajala

Hakusana