Etusivu > Uutiset > 2015 > 10 > Maahanmuuttajat rikastuttavat yrityskulttuuria Porissakin

Maahanmuuttajat rikastuttavat yrityskulttuuria Porissakin

(20.10.2015 16:20 Saija Laaksovirta / päivitetty 20.10.2015 16:20)

Porissa järjestetään säännöllisesti yrittäjäkoulutuksia aloittaville yrittäjille. Yhä enemmän kysyntää on myös maahanmuuttajataustaisten yritysinfoille.

Koulutuksia järjestää Prizztech Oy:n ylläpitämä yhteispalvelupiste Enter. Tänä ja viime syksynä Prizztech on tehnyt aktiivista yhteistyötä Satakunnan monikulttuuriyhdistyksen kanssa, jotta myös maahanmuuttajat saataisiin innostettua entistä enemmän yritystoiminnan pariin.

Satakunnan Monikulttuuriyhdistys järjesti viimeksi viime viikolla maahanmuuttajille suunnatun yrittäjyysinfon Porissa. 30 osallistujaa olivat taustoiltaan hyvin erilaisista kulttuureista.

Tilaisuuden tarkoituksena oli antaa maahanmuuttajille tietoa siitä, mistä löytyy apua ja neuvoja yrittäjyyteen liittyen. Samalla jaettiin vinkkejä jo olemassa olevan yrityksen omaaville sekä nostettiin esiin yrityksen perustamiseen vaikuttavia seikkoja. Kuultiinpa tilaisuudessa myös Satakunnan Yrittäjien palveluista, sekä maahanmuuttajayrittäjä Lioudmila Kouznetsovan tarinaa.

kuva Kuva: http://www.lydmilaart.fi/

Käsityöalan moniosaaja Lioudmila Kouznetsova on pyörittänyt huovutettuihin asusteisiin erikoistunutta LydmilaArt-yritystään jo vuosien ajan Porissa. Yrittämisen alkutaipaleella Kouznetsova sai paljon apua yhteispalvelupiste Enteristä. Vaikka omassa yrityksessä on haasteensa, on työ palkitsevaa ja rakasta.

– Jos mielessä on jokin erityinen palvelu tai tuote, joka voisi poikia oman yrityksen, kannattaa tarttua tilaisuuteen ja lähteä selvittämään ratkaisuja, kannustaa Kouznetsova.

Kouznetsova haluaa muistuttaa aloittelevia yrittäjiä olemaan tarkkana – on hyvä tarkistaa neuvojen ja yhteistyötarjousten taustat ennen niiden hyväksymistä. Kaupallisuus voi tuoda mukanaan myös hankaluuksia. Tukiverkostot ja yrittäjyyden asiantuntijat ovatkin aloittelijalle tärkeitä voimavaroja.

Yrittäjähenkisyyttä, tietoa ja taitoa

Maahanmuuttajia saapuu monista maista, joten erilaisia koulutustaustoja on paljon. Realisointi-hankkeen hanketyöntekijä Liisa Remeksen mukaan esimerkiksi ravintola-, siivous- ja käsityöala ovat yritystoiminnan aloja, jotka kiinnostavat maahanmuuttajia.

Remes haluaakin muistuttaa, että maahanmuuttajat ovat potentiaalinen kohderyhmä kun pohditaan yrittäjyyttä ja yritystoiminnan kehittämistä.

– Koulutusta, taitoa ja osaamista heiltä löytyy, joten mahdollisuudet yrittäjyyteen ovat lähes rajattomat. Maahanmuuttajissa on paljon yrittäjähenkisyyttä.

Yritystoiminta herättää maahanmuuttajissa samanlaisia kysymyksiä kuin suomalaisissakin – niin verotus, luvat kuin yritysmuodot puhuttavat.

Prizztech Oy:n Yhteispalvelupiste Enter tarjoaa Porissa kokonaisvaltaista, maksutonta ja henkilökohtaista neuvonta-apua yrittäjyydestä kiinnostuneille. Palveluita ja neuvoja on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi.


Hakusana