Etusivu > Uutiset > 2015 > 10 > Ensi kesän miniympäristötaidenäyttelyn teoshaku avattu

Ensi kesän miniympäristötaidenäyttelyn teoshaku avattu

(12.10.2015 10:56 Heli Nukki / päivitetty 29.10.2015 14:11)

Taiteen edistämiskeskus/Porin toimipiste, Porin kaupunki, Elävä Pori -hanke ja Mu Pori o kaunis -yhteisö järjestävät kesällä 2016 miniympäristötaidenäyttelyn. Näyttely on myös osa valtakunnallista Vihervuotta 2016. Näyttely sijoittuu Porin kansallisen kaupunkipuiston alueelle. Näyttelyn teoshaku on nyt auki.

Kätketty taide on uusi avaus ympäristötaiteen saralla, sillä sen tarkoituksena on esittää elämyksellisen ympäristötaiteen rinnalla uudenlaisia, kokeilevia sekä myös erilaisia digitaalisia ympäristöjä hyödyntäviä teoksia.

Teokset sijoitetaan Porin kansallisen kaupunkipuiston alueelle geokätköilyn periaatteita mukaillen. Teokselle voi ehdottaa sijoituspaikkaa, mutta valituille teoksille voidaan myös etsiä sijoituspaikka järjestäjien toimesta yhteistyössä taiteilijan kanssa. Yleisö etsii teoksia koordinaattien avulla.

Näyttelyyn voi ehdottaa pieniä, materiaaleiltaan ja tekniikaltaan millaisia tahansa: kokeilevaa, uudenlaista, erilaisia digitaalisia menetelmiä hyödyntäviä, mobiilia, installaatioita, mediataidetta, ympäristö-, yhteisö- tai perinteistä taidetta. Teoksen, tai sen mitä siitä esitetään, täytyy mahtua 15cmx15cmx15cm kokoiseen tilaan.

Sähköinen haku on voimassa 4.1.2016 asti. Näyttelykutsu löytyy sivulta http://katkettytaide.fi/ ja lisätietoja antaa läänintaiteilija Marjo Heino, marjo.heino(at)minedu.fi.


kuva Teemakartta Porin kansallisen kaupunkipuiston alueesta. Teokset sijoitetaan kaupunkipuiston alueelle.Hakusana