Etusivu > Uutiset > 2015 > 10 > Palvelusetelien käyttöä suunnitellaan laajennettavan

Palvelusetelien käyttöä suunnitellaan laajennettavan

(30.10.2015 11:34 Saija Laaksovirta / päivitetty 30.10.2015 11:34)

Porin perusturvakeskus suunnittelee palvelusetelin käyttöönottoa pään magneetti- ja hermo-lihastutkimuksissa, diabeteksen hoitoon erikoistuneen sisätautien tai endokrinologian erikoislääkärin, reumatologin, neurologin ja neuropsykologin palveluissa sekä ruokatorven, mahalaukun ja pohjukaissuolen sekä paksunsuolen tähystyksissä.

Asiasta päättää Porin perusturvalautakunta maanantai-iltana.

Palveluseteli on jo käytössä Porin perusturvakeskuksessa terveydenhuollon alueella yleislääkäripalveluiden järjestämisessä, jossa niitä on annettu vuoden 2015 aikana reilut 200. Lisäksi perusturvalla on palvelusetelit lääkinnällisessä kuntoutuksessa, lapsiperheiden kotipalvelussa sekä vanhusten kotipalveluissa, siivouksessa, pihatöissä, omaishoidossa, päivätoiminnassa, veteraaniasioinnissa sekä tehostetussa palveluasumisessa.

Palvelusetelin ideana on helpottaa palveluiden hankkimista yksityisiltä toimijoilta. Sen saaminen edellyttää kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon tekemää hoitotarpeen arviota.

Uusien palvelusetelien käyttöönottoa perustellaan perusturvassa asiakkaan hoitoon pääsyn ja hoidon jatkuvuuden nopeutumisella. Palveluseteli lisää myös asiakkaan valinnanvapautta.


Hakusana