Etusivu > Uutiset > 2015 > 10 > Ilmastotalkoissa radikaaleja teknologioita ja uutta energiapolitiikkaa

Ilmastotalkoissa radikaaleja teknologioita ja uutta energiapolitiikkaa

(22.10.2015 10:34 Anu Pujola / päivitetty 23.10.2015 08:43 Marleena Lammikko)

Ilmastonmuutosta käsittelevässä Ilmastotalkoot Satakunnassa -koulutustilaisuudessa kuullaan esityksiä muun muassa luontoon, energiapolitiikkaan, teknologioihin, aurinkoenergiaan ja hiilineutraalisuuteen liittyen. Tänä vuonna koulutustilaisuus järjestetään Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) auditoriossa (Tiedepuiston kampus A) tiistaina 10.11. klo 9–14.40.

Tapahtumaan saapuu nimekkäitä ja asiantuntevia puhujia: Puhujina ovat muun muassa muutosjohtaja Risto Linturi Sovelto Oyj:stä, hankejohtaja Oskari Nokso-Koivisto Uusi energiapolitiikka -vaikuttamishankkeesta ja tutkija Ari-Pekka Auvinen Suomen ympäristökeskuksesta. Risto Linturi on tietokonealan pioneeri, teknologiavisionääri ja tulevaisuuden tutkija, jonka visioissa ilmastonmuutoksen tulevaisuuskuviin liittyvät vaaralliset ajat ja radikaalit teknologiat. Uusi energiapolitiikka -vaikuttamishankkeen avulla puolestaan haetaan talouskasvua ja työpaikkoja suomalaisten resurssien hyödyntämisestä, kuten energiatehokkuudesta, kotimaisesta energiasta ja älykkäistä järjestelmistä – samalla ilmastonmuutosta hilliten.

Tilaisuudessa on puhujia maakunnan alueelta muun muassa aurinkoenergiaan ja hiilineutraalisuuteen liittyen. Tilaisuuden alussa Satmatic Oy liittyy ilmastokumppaneiden joukkoon, kun Ulvilan kaupunki ja Satmatic Oy allekirjoittavat ilmastositoumuksen, jossa on esitetty osapuolten keskeiset tavoitteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tapahtumassa on mahdollista tutustua myös yrityksiin, jotka tarjoavat uusiutuvaan energiaan, energiatehokkuuteen ja energiansäästöön liittyviä palveluita.

Satahima – Kohti hiilineutraalia Satakuntaa -hanke ja Porin, Ulvilan ja Nakkilan kuntien ympäristötoimet järjestävät jo seitsemännen kerran Ilmastotalkoot-koulutustilaisuuden. Tilaisuus on suunnattu erityisesti Satakunnan kuntien viranhaltijoille ja luottamushenkilöille, yrityksille, jotka ovat lähteneet ilmastokumppaneiksi ja kaikille ilmastoasioista kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton.

Satakunnan suurimpaan ilmastonmuutokseen liittyvään tilaisuuteen odotetaan ainakin sataa kuulijaa. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua ennakkoon 2.11. mennessä.

Tilaisuuden ohjelma (pdf, 0.44 Mt) ja tapahtumapaikan kartta (pdf, 0.42 Mt)

Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumiset:

Ilmastoasiantuntija Anu Pujola

anu.pujola@pori.fi

044 701 3338

kuva

Hakusana