Etusivu > Uutiset > 2015 > 10 > Karjarannan taidekilpailun finalistityöt esille kirjastoon

Karjarannan taidekilpailun finalistityöt esille kirjastoon

(08.10.2015 10:51 Heli Nukki / päivitetty 12.10.2015 13:35 Siina Repo)

Karjarannan taidekilpailun toiseen vaiheeseen edenneet seitsemän finalistiehdotusta esitellään Porin pääkirjaston näyttelytilassa 9.-28.11.2015.

Karjarannan taidekilpailuun tuli ehdotuksia yhteensä 61:ltä alueen taiteilijalta. Kesäkuussa valittiin seitsemän ehdotusta toiseen vaiheeseen. Taiteilijat ovat syksyn aikana työstäneet ehdotuksia tarkoiksi suunnitelmiksi ja laskelmiksi.

Kilpailussa etsitään kokonaissuunnitelmaa koko tulevalle messualueelle. Alueesta halutaan viihtyisä ja tavoitteena on ympäristö, jossa taiteella on tehtävä. Ehdotusten takana on viisi tekijää: Arja-Riitta Ihalainen, Henna Jaatinen, Samu Raatikainen, Antti Tuomento ja Mirja Vallinoja.

Karjarannan pääasiassa viheralueille sijoitettava taide esitellään plansseina ja pienoismalleina. Pori toteuttaa taiteenhankinnan prosenttiperiaatetta ja on saanut kilpailun järjestämiseen tukea Taiteen edistämiskeskukselta. Perusperiaate on, että taide on mukana suunnittelun alusta asti.

Näyttelystä löytyy taidekilpailun finaalitöiden lisäksi myös lisätietoa alueen suunnittelusta.

Yleisö voi äänestää mieluisinta ehdotusta sekä netissä että paikan päällä. Äänestäjien kesken arvotaan palkinto.

Näyttely on esillä 28.11. asti Porin pääkirjaston aukioloaikoina. Ma-ke 10-20, to-pe 10-19 ja la 10-15. Gallen-Kallelankatu 12, Pori.

Lisätietoja kilpailusta antavat suunnitteluhortonomi Katja Pesonen Porin kaupungilta sekä läänintaiteilija Marjo Heino Taiteen edistämiskeskuksesta.


Hakusana