Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Äänestä paras asuntomessualueen suunnitelma

Äänestä paras asuntomessualueen suunnitelma

(09.11.2015 15:32 Siina Repo / päivitetty 09.11.2015 15:36)

Karjarannan taidekilpailun toiseen vaiheeseen edenneet seitsemän finalistiehdotusta esitellään Porin kaupunginkirjaston näyttelytilassa 10.-28.11.2015. Yleisö voi äänestää suosikkiaan 26.11.2015 asti.

kuva


Näyttelyssä esitellään seuraavat ehdotukset planssein ja pienoismallein.

Ippen pippen piiraa paaraa

Kilpailuehdotukseen on sisällytetty löytöjä urbaanista ympäristöstä. Ehdotuksessa käytetään jo olemassa olevia alueelta löydettyjä materiaaleja. Samalla kun teos on kunnianosoitus alueen aikaisemmalle käyttäjille sen toivotaan toimivan leikin tavoin.

Laidunmaata näkyvissä

Ympäristötaideteoksen tavoitteena on luoda niittyjen ja kulkijan välille vuorovaikutus sekä mahdollistaa moniaistinen vastaanotto. Teos luo ”laidunmaan” urbaaniin ympäristöön. Niityt alleviivaavat Karjarannan menneisyyttä, mutta muistuttavat myös uhanalaisuudestaan.

Ovenkahvakahvit

Karjarannan kirjan sivut muodostuvat asuntojen ovista – ovet ”aukaisemalla” voi kuvainnollisesti tavata kirjan henkilöitä, asukkaita. Jokaisen oven takanahan on tarina. Ovikirja kutsuu kylään myös konkreettisesti, kahvaan voi sujauttaa kirjeen tai vaikkapa kutsun pihajuhliin.

Puutarhajuhla

Kaupunkilaisten yhteinen olohuone jokirannassa. Tunnelmallinen keidas on tarkoitettu rentouttavaan oleskeluun ja siellä voi järjestää esim. kaupunginosajuhlat, pienen konsertin tai tanssiaiset. Teoksessa on koristeellisella tiiliterassilla tulisija, tanssipaviljonki, katos, pergola ja pieni kaivo.

Tekijät

Ehdotuksessa yhdistyy alueen teollinen historia, ihmiset ja paikka rentoutumiselle ja luovalle toiminnalle. Teoksen pääalue koostuu kaarevasta seinästä, istuimista ja portista. Teoksessa käytetään ympyrämuotoa, terästä ja hirsirakennustekniikkaa, jotka ovat ajattomia muotona, materiaalina ja tekniikkana.

Aurinkokaupunki

Ehdotus on kolmeen eri puistoon sijoitettu sarja, jossa on suihkulähde, penkkikatoksia ja työskentelykatoksia. Suihkulähteen altaassa voi myös kahlata ja hyppiä kivillä. Kaikki rakennelmat on katettu aurinkopaneeleilla, ja niissä on led-näytöt, joihin on sijoitettu videoteoksia.

Välähdys

Teos muodostuu värivalosta, jota neljä alueella jo aiemmin paikoillaan ollutta valonheitinmastoa tuottaa. Jokaisella mastolla on oma nimikkoväri. Valot toimivat vuorovaikutteisina keskenään tai käynnistyvät esimerkiksi liiketunnistimella. Valo-show käynnistyy aamuin illoin.

Ehdotusten takana ovat viisi finalistia: Arja-Riitta Ihalainen, Henna Jaatinen, Samu Raatikainen, Antti Tuomento ja Mirja Vallinoja.

Taidekilpailun voittajan valitsee tuomaristo. Kilpailu ratkeaa ja siitä tiedotetaan ennen näyttelyn päättymistä 28.11.

Yleisö voi äänestää mieluisinta ehdotusta 10.11. alkaen sekä paikan päällä että netissä: www.pori.fi/taidesuunnittelu . Äänestäjien kesken arvotaan palkintoja.

Näyttely on esillä 28.11. asti Porin pääkirjaston aukioloaikoina: ma-ke 10-20, to-pe 10-19 ja la 10-15. Gallen-Kallelankatu 12, Pori.


Hakusana