Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Asuntomessut tuovat uutta ilmettä Karjarantaan

Asuntomessut tuovat uutta ilmettä Karjarantaan

(11.11.2015 16:03 Saija Laaksovirta / päivitetty 11.11.2015 16:03)

Porin asuntomessujen suunnittelu on jo vauhdissa. Messualueen taidekilpailun finaalin avajaisia vietettiin maanantaina Porin pääkirjastossa ja taidekilpailun yleisöäänestys on käynnissä.

Karjarannan taidesuunnittelukilpailussa etsitään kokonaissuunnitelmaa vuoden 2018 asuntomessualueelle. Yleisö voi äänestää suosikkiaan netissä ja Porin kaupunginkirjastossa esillä olevan taidekilpailunäyttelyn yhteydessä.

Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskasen mukaan Porin asuntomessuille kaavaillaan asuntorakenteen monipuolistamista. Tällä hetkellä Karjarannassa komeilevat kerrostalot, mutta messuilla tullaan näkemään muun muassa puutalokaupungin tyyliä mukaileva pieni omakotitaloalue.

Luvassa on aivan uudentyyppinen, moderni ja tehokas pientaloalue. Myös kevyen liikenteen väyliin panostetaan, jotta ranta-alueesta muodostuu viihtyisä promenadi kaupunkilaisille jazz-kadulta messualueelle asti.

Vaikka taide on ollut aikoinaan iso osa kaupunkiympäristöä, on kaupunkikuva nyt selvästi köyhtynyt taiteen osalta. Taide on siirtynyt rappukäytävistä ja arkkitehtuurista museoihin suljettujen ovien taakse.

– Taide kuuluu kaupunkikuvaan ja arkiympäristöön, muistuttaa Heiskanen.

Seuraavaksi työn alla on muun muassa kriteerien määrittely rakentajille, sekä messualueen tilan täsmentäminen.

kuva Karjarannan taidekilpailun avajaisissa riitti väkeä. Näyttelyn avasi apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus. Kuva: Heli Koskela


Hakusana