Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Ehkäisevää päihdetyötä jalkautetaan kauppakeskuksiin

Ehkäisevää päihdetyötä jalkautetaan kauppakeskuksiin

(04.11.2015 12:34 Marika Virtanen / päivitetty 04.11.2015 12:46 Salla Rajala)

Perinteistä Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään 2.–8. marraskuuta. Viikon teema ”Onni on katsojan silmässä” kannustaa huomioimaan nekin onnea tuottavat asiat, joiden arvo ei ole itsestään selvä, sekä omassa elämässä että yhteiskunnassa.

Porin perusturvakeskus yhteistyökumppaneineen jalkautuu teemaviikolla esimerkiksi alueen kauppakeskuksiin: Mikkolan Prismaan perjantaina 6. marraskuuta kello 14–18 ja Puuvillaan lauantaina 7. marraskuuta kello 10–14.

– Teemaviikko näkyy alueen kouluissa päihdekasvatustunteina, teemapäivinä ja aiheeseen liittyvinä aamunavauksina. Myös yläkouluikäisten vanhempia lähestytään aiheeseen liittyvän kirjeen muodossa, Ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori Sari Ilvonen sanoo.

Porilaisten alkoholiasenteet 2015 -kyselyyn vastanneista yli 80 prosenttia on sitä mieltä, että alaikäisten alkoholinkäyttöön ja rahapelaamiseen pitäisi puuttua enemmän.

– Puuttuminen on kaikkien aikuisten tehtävä, ei vain viranomaisten. 36 prosenttia vastanneista kokee turvallisuuden tunteensa heikentyneen humalaisten käytöksen johdosta ja kolme neljästä vastaajista on ollut huolissaan läheisensä päihteiden käytöstä, Ilvonen kertoo tuloksista.

Enemmistö vastaajista tyrmää ravintoloiden aukioloaikojen ja alkoholin vähittäismyynnin rajoitukset, vain reilu 20 prosenttia kannattaa toimia. Kuitenkin elinkeinolta odotetaan vastuullisuutta ja 75 prosenttia vastaajista toivookin tiukempaa suhtautumista alkoholin myyntiin ja anniskeluun päihtyneille.

Porilaisten alkoholiasenteet 2015 kysely toteutettiin keväällä ja siihen vastasi miltei 600 porilaista. Kyselyä on toteutettu vuosina 2011–2015.

kuva


Hakusana