Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Influenssarokotuskausi alkanut vilkkaana

Influenssarokotuskausi alkanut vilkkaana

(25.11.2015 09:23 Marleena Lammikko / päivitetty 25.11.2015 09:23)

Influenssarokotteiden antaminen Porin perusturvakeskuksen alueella on alkanut vilkkaana. Ensimmäisille ilman ajanvarausta pidetyille vastaanotoille syntyi ruuhkaa.

– Selkeä tuntuma on, että rokotuksia on otettu viimevuotista enemmän. Yleisinä rokotuspäivinä on annettu yli 3000 rokotetta. Lisäksi rokotuksia on annettu ajanvarauskäyntien yhteydessä, kertoo tartuntatautiterveydenhoitaja Ulla Hammais.

Yli puolet influenssatartunnan saaneista on oireettomia ja tietämättään kantavat virusta mukanaan ihmisten parissa, tartuttaen. Influenssarokote vähentää vakavan influenssan ilmaantuvuutta ylipäätään, influenssasta johtuvia kuolemia sekä sairaala- ja laitoshoitoja ja jälkitauteja, kuten keuhkokuumetta ja keuhkoputkentulehdusta.

– Jos rokotettu saa influenssan, on tauti yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa. Rokote suojaa influenssatartunnalta eli rokotettu ei oireettomanakaan levitä tartuntaa, Hammais sanoo.

Rokotuksia voi ottaa ilman ajanvarausta yhteistoiminta-alueen terveysasemilla ja neuvoloissa 14. tammikuuta saakka torstaisin kello 14–17.30. Tarkemmat rokotusajat löytyvät Porin perusturvakeskuksen verkkosivuilta.


Hakusana