Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Itätullin kaavamuutoksesta käytiin monipuolista keskustelua

Itätullin kaavamuutoksesta käytiin monipuolista keskustelua

(30.10.2015 10:13 Sari Parkkali / päivitetty 30.10.2015 11:08 Tea Bogdanoff)

Tiistaina 27.10. järjestettiin Viikkarin Valkamassa keskustelutilaisuus Linnainmaankulman tornitalon viereisten kortteleiden suunnittelusta.

kuva

Alueella on vireillä asemakaavamuutos, josta 5. osan asukkaat jättivät luonnosvaiheessa runsaasti palautetta. Tilaisuudessa mukana olivat Hartela Oy:sta Kalle Tammi ja Timo Lundstedt, Sigge Arkkitehdeistä Pekka Mäki. Porin kaupunkisuunnittelusta mukana olivat kaupunkisuunnittelupäällikkö Olavi Mäkelä ja asemakaava-arkkitehti Risto Reipas. Kaavan ja suunnitelmien esittelyn jälkeen tilaisuudessa keskusteltiin muun muassa rakentamisen korkeuksista, tehokkuuksista, varjostuksista ja pysäköinnistä.

Asukkaat kokevat pysäköinnin monella tavalla ongelmaksi. Pysäköityjen autojen välistä ei pysty ajamaan, autoja on pysäköity porttien eteen, jalankulku ja pyöräily vaarallista (tarvitaan jalkakäytäviä). Tarvittaisiin muutoksia pysäköintijärjestelyissä, esimerkiksi asukaspysäköinti tai toispuoleinen pysäköinti.

Keskusteltuja aiheita myös:
- Varjostamisesta pitää tehdä selvitys
- Kauttaaltaan matalaa rakentamista ja vähemmän
- 12 kerrosta voisi olla kompromissi
- Julkisivujen materiaali, väri
- Rakennusvaiheessa oleva tornitalo ei ole valmis, julkisivu muistuttaa maastokuviota
- Tuleeko tornitalorakentamista lisää? Keskusteltiin linja-autoaseman tontista, vieressä Keskuskartano ja Koivistonportti
- Rakennusoikeutta tulisi nykyiseen asemakaavaan verrattuna 4065-8755 kerrosalaneliömetriä (k-m2) lisää
- Vähälinnankadulle ehdottomasti matala versio
- Aukio päiväkodin edessä antaa tilaa suojellulle rakennukselle
- Tornin tarkkaa sijaintia ja mittoja kannattaa pohtia, yläosaan auringon kokoinen reikä?

Tilaisuuteen osallistui kaikkiaan parisenkymmentä henkilöä. Asemakaavaluonnosta muokataan saatu palaute huomioiden ja kaava asetetaan ehdotusvaiheessa nähtäväksi. Kaavahankkeen etenemistä voi seurata Porin kaupunkisuunnittelun verkkosivuilla ja facebookissa. Luonnosvaiheessa laadittu pienoismalli on nähtävillä Porin kaupunkisuunnittelussa.

kuva

Hakusana