Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Joulukalenteri vie kaupunkilaiset seikkailuun

Joulukalenteri vie kaupunkilaiset seikkailuun

(27.11.2015 11:24 Saija Laaksovirta / päivitetty 01.12.2015 11:50)

Ensimmäinen Mikä-Mikä-Kerros -kuunnelmajoulukalenterin luukku on katsottavissa.

Porin vanhin hissi Kauppahallin talossa oikuttelee. Se soittaa outoa musiikkia, sen kori kutiaa ja ovet avautuvat outoihin paikkoihin. Joulukiireinen kirjastotäti Arja ei sitä tiedä ja päättää jouluaaton kunniaksi hujauttaa pari kerrosta kotiinsa hissillä. Hissin ongelmat kietovat Arjan elämänsä seikkailuun ja joulun odotus täyttyy oudoista tapahtumista, mystisistä paikoista ja merkillisistä henkilöistä.

kuva

Kuunnelman jälkeen mikään hissimatka ei enää tunnu samalta kuin ennen. Tule mukaan selvittämään Mikä-Mikä-Kerros-kuunnelman arvoitusta ja avaa kuunnelmaluukku joka päivä 1.12.–24.12.2015 sivuilla www.pori.fi/joulukalenteri tai Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjaston pääkirjaston lastenosastolla Mikä-Mikä-Kerros-kuunnelmapisteessä kirjaston aukioloaikoina. Verkossa uusi luukku avautuu joka päivä kello 6 aamulla.

Mikä-Mikä-Kerros on 24-osainen kuunnelma, joka tuo jännitystä, hauskuutta ja tekemistä kaikenikäisten joulunodotukseen. Tarina yhdistää totta ja fantasiaa ja vie kuulijat pohtimaan elämässä tärkeitä asioita. Kuuntelija pääsee Arjan matkassa myös itse ratkaisemaan hissin ongelmaa.

Kuunnelman tuottaa Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston ylläpitämä LaitosPRO-työryhmä. Se on aikaisemmin toteuttanut mm. videojoulukalentereita (Lumihiutaleen arvoitus 2014 ja Joulumysteeri 2013). Työryhmään kuuluu Porin kaupungin eri hallintokuntien yksiköitä, valtionhallinnon ja kolmannen sektorin kulttuuritoimijoita.


Hakusana