Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Karjarannan taidekilpailun voittaja valittu

Karjarannan taidekilpailun voittaja valittu

(26.11.2015 09:00 Heli Nukki / päivitetty 08.01.2016 14:57)

Porilaisen kuvataiteilija Mirja Vallinojan työ Aurinkokaupunki on valittu Karjarannan taidekilpailun voittajaksi. Teos sijoittuu Karjarannan vuoden 2018 asuntomessualueelle.

Vallinoja on voitostaan otettu ja onnellinen. Kova työ palkittiin, vaikka aikataulu oli tiukka. Kilpailuun mukaan lähteminen kirkastui mielessä vasta muutamia viikkoja ennen ilmoittautumishetkeä.

Vallinojan teos palkittiin sekä tuomariston että yleisöäänestyksen suosikkina. Positiivinen jännitys vie nyt taiteilijaa ja teosideaa eteenpäin.

- Tuntuu hyvältä saada myös yleisön tuki työlle. Olen onnellinen ja kiitollinen, että saan olla mukana omalla osaamisellani.

Aurinkoteknologia ja ekologisuus ovat lähellä taiteilijan sydäntä.

Vahva teosidea voittoon

Taidekilpailun tuomaristo totetaa, että “Karjarannan taidekilpailun teosehdotukset ovat erittäin monipuolisia, toisistaan eroavia, mutta myös tasavahvoja. Voittajan valinta oli palkintolautakunnalle vaikea päätös. Voittaneella ehdotuksella on tulevaisuuteen luotaava näkökulma, ja se luo yhteisöön ekologisuuden henkeä. Teos edustaa nykyaikaa ja tulevaisuutta sekä sisällöltään että tekniseltä toteutukseltaan. Kyseessä on vahva teosidea, joka perustaa uuteen teknologiaan."

Palkintolautakunta arvioi finalistien kilpailutyöt Karjarannan taidesuunnittelun kilpailun arviointikriteereiden perusteella: tavoitteena ovat mm. taiteellinen, maisemallinen ja toiminnallinen laatu, elämyksellisyys, toteuttamiskelpoisuus, erilaisten tilojen ja toimintojen yhdistäminen vaikuttavaksi kokonaisuudeksi, turvallisuus ja esteettömyys, aluetaiteen pitkäikäisyys, ekologisesti kestävät ratkaisut ja alueen asukkaiden osallistaminen/taiteen toiminnallinen käyttö. Näistä kriteereistä korostettiin erityisesti taiteellista laatua. Kriteereiden ohella palkintolautakunta halusi korostaa valinnassaan sellaista kilpailuehdotusta, joka toimii asuntomessujen aikana ja vielä niiden jälkeenkin.

Yleisöäänestyksen tulos

Myös yleisö sai äänestää kilpailussa omaa suosikkiaan. Äänestyksessä kahden kärki erottui selvästi. Äärimmäisen tasaisessa kilpailussa Mirja Vallinojan Aurinkokaupunki vei voiton vain muutaman äänen erolla toiseksi eniten ääniä saaneeseen Henna Jaatisen Laidunmaata näkyvissä -työhön verrattuna.

Yleisöäänestyksen arvontapalkintoja voittaneille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.


Aineistoa voittajatyöstä medialle:

A_aurinkokaupunki_ilta-suihkulahde.jpg (jpg, 5.22 Mt) B_aurinkokaupunki_kesapaiva.jpg (jpg, 7.13 Mt) C_aurinkokaupunki_rantabulevardi.jpg (jpg, 7.7 Mt) D_aurinkokaupunki_suihkulahde-ylaviisto.jpg (jpg, 3.16 Mt) E_aurinkokaupunki_talvi.jpg (jpg, 3.18 Mt) F_Aurinkokaupunki-teksti.rtf (rtf, 0.01 Mt) G_Esimerkkeja-videoiden-kuva-ja-varimaailmasta.jpg (jpg, 6.1 Mt) H_kartta.jpg (jpg, 1.78 Mt) Mirja_Vallinoja_omin_sanoin.rtf (rtf, 0.04 Mt)

Mirja Vallinojan kuva.jpg (jpg, 1.87 Mt)


Taidekilpailun finalistityöt ovat esillä Porin pääkirjastossa la 28.11. saakka.


Hakusana