Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Koulutusyhteistyö tuo diplomi-insinöörikoulutuksen Poriin

Koulutusyhteistyö tuo diplomi-insinöörikoulutuksen Poriin

(12.11.2015 14:30 Salla Rajala / päivitetty 12.11.2015 14:42)

Porissa aletaan kouluttaa konetekniikan ja automatiikan/robotiikan diplomi-insinöörejä. Koulutus tuotetaan Turun yliopiston, Åbo Akademin, Tampereen teknillisen yliopiston, Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Hanketta tukevat Porin, Rauman ja Turun kaupungit, Satakuntaliitto, Varsinais-Suomen liitto sekä paikalliset kauppakamarit.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen on satakuntalaisen elinkeinoelämän puolesta tyytyväinen koulutuksen käynnistymiseen.

– Olemme ponnistelleet asian eteen vuosia. On hienoa, että oppilaitokset ovat nyt löytäneet ratkaisun aluetta vaivanneeseen diplomi-insinöörikoulutusvajeeseen.

Yhteistyö on osa lokakuun lopussa käynnistettyä Turku Future Technologies (TFT) -yhteistyötä. TFT on kahdeksan suomalaisen yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteistyöverkosto, joka tuo korkeakoulujen huippuosaamisen teknologiateollisuuden yritysten ulottuville.

Koulutusyhteistyöstä sopimisen myötä diplomi-insinöörien koulutusta lisätään Satakunnan lisäksi myös Varsinais-Suomessa.


kuva Sopimus koulutuksen järjestämisestä allekirjoitettiin Turussa 12. marraskuuta. Kuva: Turun kaupunki/Joel Haapamäki

Hakusana