Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Organisaatiouudistuksen esitys palautettiin valmisteluun

Organisaatiouudistuksen esitys palautettiin valmisteluun

(30.11.2015 17:26 Saija Laaksovirta / päivitetty 30.11.2015 17:26)

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti palauttaa Porin kaupungin organisaatiouudistuksen esityksen uudelleen valmisteltavaksi.

Aikataulu on tiukka, mutta suunta uudistukselle hyvä. Kaupunginhallitus haluaa kuitenkin vielä valmistella asiaa suunnitelmien ja tavoitteiden selkeyttämisen vuoksi. Esitykseen lisätään perustelukalvo, joka selventää organisaatiouudistuksen lähtökohtaa ja tavoitteita. Edelleen aikataulukalvoon lisätään kaupunginvaltuuston käsittelyajankohdat. Asia tulee ensi maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Valtuustosopimuksen 2013–2016 mukaan kaupunginvaltuusto päättää johtamisjärjestelmän uudistamisesta. Valtuustosopimuksen tavoitteita ovat mm. henkilöstön joustava käyttö yli hallintokuntarajojen sekä henkilöstön osaamisen edistäminen.

Kuntalain uudistus vaikuttaa tulevaan Porin kaupungin organisaatioon ja astuu pääosin voimaan 1.6.2017. Organisaatiouudistuksen on tarkoitus tulla voimaan samaan aikaan.

Uudessa kaupungin organisaatiossa kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen alaisuuteen muodostetaan aiempaa vähemmän luottamushenkilötoimielimiä ja käyttöön otetaan yhden kaupunginjohtajan malli. Toimialalautakuntia on neljä ja lisäksi lupa- ja valvontalautakunta, jonka alaisuuteen keskitetään kaikki lupien myöntämiseen ja valvontaan kuuluvat asiat.


Hakusana