Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Porissa hyödynnetään vaihtoehtoisia rahoitusmalleja päiväkotien rakentamiseen

Porissa hyödynnetään vaihtoehtoisia rahoitusmalleja päiväkotien rakentamiseen

(30.11.2015 19:21 Saija Laaksovirta / päivitetty 30.11.2015 19:21)

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuuston päätettäväksi että Länsi-Porin päiväkoti tulisi toteutettavaksi Vähärauman koulun viereiselle tontille ja Ruosniemen päiväkoti rakennetaan Tuulikylän tontille leasing-rahoituksella ns. siirrettävänä päiväkotina.

Länsi-Porin päiväkodin toteuttajana toimisi YH-Asunnot Oy:n tytäryhtiö Kiinteistö Oy Porin Päiväkodit siten, että YH-Asunnot Oy suunnitteluttaa ja rakennuttaa paikallaan rakennettavan päiväkodin. Rakentaminen alkaa vuoden 2016 aikana.

Ruosniemen päiväkodin toteutuksesta vastaa tekninen palvelukeskus.

Aiemmin on ollut esillä teknisen palvelukeskuksen ehdotus molempien päiväkotien rakentamisesta leasing-rahoituksella, mutta tarkentavissa suunnitelmissa ollaan päädytty esittämään kahta erityyppistä rakennuttamis- ja rahoitusmuotoa. Kaupunginhallitus päätti aiemmassa kokouksessaan, että toisen rakennettavista päiväkodeista tulee olla siirtokelpoinen ja toisen ns. paikalleen rakennettava.

Länsiväylän rakentaminen tapahtuu vuoden 2017 aikana, minkä vuoksi Länsi-Porin rakennettavaksi ehdotettavan päiväkodin sijainti on erinomainen.

Eri rahoitus- ja rakentamistavoin toteutettavien päiväkotien toteutusten ja lopputulosten käyttökelpoisuutta ja kustannuksia tullaan vertaamaan keskenään niiden valmistuttua, mistä saadaan tietoa tulevaisuuden vastaavankaltaisia rakennusprojekteja ajatellen.


Hakusana