Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Taidekilpailun finalistit esillä pääkirjastossa

Taidekilpailun finalistit esillä pääkirjastossa

(04.11.2015 10:01 Marleena Lammikko / päivitetty 09.11.2015 09:59 Saija Laaksovirta)

Karjarannan taidekilpailun finaaliehdotukset ovat nähtävillä kaupunginkirjaston näyttelytilassa 10.–28.11. välisenä aikana kirjaston aukioloaikoina.

Finaalin avajaisia vietetään maanantaina 9.11. kello 18 alkaen. Näyttelyn avaa apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus. Paikan päällä ovat myös kilpailun taiteilijat Arja-Riitta Ihalainen, Henna Jaatinen, Samu Raatikainen, Antti Tuomento ja Mirja Vallinoja. Jotta kilpailusalaisuus säilyisi, taiteilijat eivät voi kertoa omista ehdotuksistaan.

Karjarannan uuden asuin- ja messualueen viheralueille sijoitettava taide esitellään plansseina ja pienoismalleina. Tuomaristo valitsee taidekilpailun voittajan 28.11 mennessä. Yleisö voi äänestää myös mieluisinta ehdotusta 10.11. alkaen kaupunginkirjastossa tai taidekilpailun sivuilla. Äänestäjien kesken järjestetään arvonta.

Yleisöäänestyksen suosikki palkitaan erikseen nimellisellä palkinnolla. Koko kilpailun voittajan valitsee erillinen tuomaristo, joka tekee valintansa omien perusteidensa pohjalta.

Taidekilpailuun tuli yhteensä 61 ehdotusta alueen taiteilijoita, ja näistä valittiin seitsemän ehdotusta kilpailun toiseen vaiheeseen. Syksyn aikana taiteilijat ovat tehneet ehdotuksista tarkat suunnitelmat ja kustannuslaskelmat.

Pori toteuttaa taiteenhankinnan prosenttiperiaatetta ja on saanut tukea kilpailun järjestämiseen Taiteen edistämiskeskukselta. Taide on alusta asti mukana asuinalueen suunnittelussa.

kuvaHakusana