Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Taide yhdistää ja ilahduttaa

Taide yhdistää ja ilahduttaa

(12.11.2015 09:00 Saija Laaksovirta / päivitetty 12.11.2015 09:00)

Kulttuuritalo Anniksella 14.–15.11. järjestettävä Mukavammaksi 2015 -tapahtuma nostaa esiin kehitysvammaisten taidetta yhdenvertaisuutta korostaen.

Kulttuuripäivillä koetaan teatteritunnelmaa, kuullaan musiikkia monessa muodossa, tanssitaan sekä keskustellaan ennakkoluulottomuudesta ja yhdenvertaisuudesta. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esiin vammaistaidetta ja -kulttuuria.

– Toivon, että ihmiset lähtevät ennakkoluulottomasti mukaan tapahtumaan. Kulttuuripäivillä on tarjolla monenlaista mieleenpainuvaa asiaa, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastaava Anne Mäkinen.

Tapahtumassa nähdään muun muassa näkövammaisten toteuttama teatteriesitys, joka on varmasti haastavuudessaan huikea kokemus niin näyttelijöille kuin katsojille.

Miltä tuntuu, kun joutuu toimimaan vain kuuloaistin varassa? Vierailijoilla on mahdollisuus päästä kuulemaan Repe-ryhmän toteuttama livekuunnelma pilkkopimeässä.

Lapsille järjestetään sunnuntaina teatterimuskari-työpaja, johon myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan. Luvassa on ainakin piiloleikkejä ja uusia ystäviä, joten työpajaan kannattaa osallistua koko perheen voimin.

Tapahtuma on suunnattu kaiken ikäisille. Tapahtumaan on vapaa pääsy.Hakusana