Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Työssäoppimiskeskus vastaa koulutuksen ja työllisyydenhoidon tarpeisiin

Työssäoppimiskeskus vastaa koulutuksen ja työllisyydenhoidon tarpeisiin

(17.11.2015 13:40 Salla Rajala / päivitetty 17.11.2015 13:40)

Porissa kehitetään uudenlaista sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutusmallia. Porin perusturvakeskus aloittaa työssäoppimiskeskustoiminnan, jonka keskeinen rooli liittyy täydennyskoulutukseen ja työllisyydenhoitoon. Työssäoppimiskeskustoiminnan aloitus varmistui maanantaina 16. marraskuuta Porin kaupunginvaltuuston vahvistettua sille määrärahan.

Työssäoppimiskeskuskonaisuus pitää sisällään nuorten työllisyyden edistämisen, moniammatillisen kesäkoulun, ammatillisen täydennyskoulutuksen sekä tutkimus- ja hankeyhteistyön. Työssäoppimiskeskuksen toiminta hyödyttää Porin perusturvakeskuksen toimintaympäristöä integroitumalla osaksi olemassa olevan organisaation toimintaa. Työssöoppimiskeskuksen vuoden 2016 tavoitteena on laajentaa kesäkoulu opiskelijoiden moniammatilliseksi oppimisympäristöksi ja ennaltaehkäistä nuorisotyöttömyyttä kehittämällä muun muassa virtuaalisia aktivointitoimenpiteitä.

– Työssäoppimiskeskus mahdollistaa uudenlaisen laajan yhteistyön koko maakunnan, sen oppilaitosten, elinkeino- ja työllisyysasioiden sekä hallintokuntien välisissä toiminnoissa. Digitalisaatiota tullaan hyödyntämään ja kehittämään kaikilla osa-alueilla ja kaikissa tavoitteissa, perusturvajohtaja Terttu Nordman sanoo.

Vastaavanlaista toimintamallia ei ole käytössä missään muualla Suomessa. Työssäoppimiskeskuksen toimintaa lähdetään valmistelemaan välittömästi. Se on tarkoitus saada toimimaan pienimuotoisesti jo loppuvuodesta ja laajemmin ensi vuonna.

Työssäoppimiskeskukselle on varattu Porin kaupungin ensi vuodelle budjetista 200 000 euron määräraha. Sitä pyritään täydentämään hankerahoituksella.

Työssäoppimiskeskustoimintaa vetämään on valittu sisäisin hakumenettelyin kaksi määräaikaista projektityöntekijää. Tradenomi–yhteiskuntatieteiden maisteri Bia Kaski ja valtiotieteiden maisteri Antti Vuolanne aloittavat työnsä vuodenvaihteessa.


Hakusana