Etusivu > Uutiset > 2015 > 11 > Virkistystä päivään LIISAsta – ilmaista ohjelmaa!

Virkistystä päivään LIISAsta – ilmaista ohjelmaa!

(02.11.2015 08:55 Marika Virtanen / päivitetty 02.11.2015 08:56)

Pienituloiset eläkeläiset ovat kaivanneet itselleen maksuttomia palveluita ja tekemistä. Pyyntöön vastaa vapaaehtoistoiminnan keskus LIISA.

– Meillä on paljon erilaisia kaikille avoimia ryhmiä ma-pe klo 10-15. Tarjolla on musiikkia, kädentaitoa ja jumppaa vapaaehtoistyöntekijöiden vetämänä. Tarjolla on myös muuta viihteellistä toimintaa, kuten karaoketanssit, kertoo vapaaehtoistoiminnan ohjaaja Merja Majalahti.

Viriketoiminta jalkautuu myös kerhohuoneille eri puolelle Poria. Suosittuja kerhoja toimii tällä hetkellä 15.

– Kerhoissa on aina joku teema, ja ohjelmassa on esimerkiksi bingoa, kahvittelua, keskustelua ja aivojumppaa noin puolentoista tunnin ajan, sanoo Majalahti.

Mahdollista on myös ryhtyä itse vapaaehtoiseksi käymällä syventävän kurssin. Toimintaa voi harrastaa vaikka keikkaluontoisesti.

– Esimerkiksi ikäihmisiä saatetaan lääkäriin, käydään ulkoilemassa tai yhdessä asioilla. Voit olla suunnittelemassa ja toteuttamassa eri ryhmätoimintaa tai soittamassa vaikka aamuisin kotona yksin asuville turvallisuuspuhelun, valottaa Majalahti kerhon toimintaa.

Uutena toimintana Liisan vapaaehtoiset lähtevät myös tervehdyskäynnille yksinäisen asiakkaan luo, joko omaisten tai asiakkaan omasta pyynnöstä. Muutaman hengen ryhmä viihdyttää asiakasta laululla, runolla tai vain keskustellen.

– Vapaaehtoistoimintaa löytyy laidasta laitaan. Kaikki mukaan, Majalahti kehottaa.

Vapaaehtoistoiminnan keskus LIISA on Porin perusturvan toimipiste ja sijaitsee Viikkarin Valkamassa, Juhana Herttuankatu 17.

kuva

Terveyskäynti-ryhmäläiset. Kuva: Hans Salosensaari.


Hakusana