Etusivu > Uutiset > 2015 > 12 > Influenssarokotteita otettu tavallista enemmän

Influenssarokotteita otettu tavallista enemmän

(11.12.2015 10:32 Saija Laaksovirta / päivitetty 11.12.2015 10:32)

Influenssarokotteiden ottaminen on ollut tavallista vilkkaampaa Porin perusturvakeskuksen alueella sekä muualla Suomessa.

Porin lääkekeskukseen rokotteita on tilattu 16000, mikä on 2500 enemmän kuin viime vuonna.

– THL:ltä on joka vuosi mennyt noin 200000 rokotetta hävitykseen. Nyt rokotteita on jouduttu tilaamaan lisää. Niitä on saatu ulkomailta 50000, kertoo SataDiagin Porin lääkekeskuksen vastaava farmaseutti Petteri Lähteenmäki.

Rokotteiden kysyntä on päässyt yllättämään THL:n. Porin yhteistoiminta-alueella kahtena ensimmäisenä yleisenä rokotuspäivänä vastaanotoille syntyi ruuhkaa. Eilinen oli jo viimevuotisen kaltainen, tavanomainen rokotuspäivä.

– Luulen, että ainakin vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirin sekä turvapaikanhakijoiden ja heidän parissaan työskentelevien niin vapaaehtoisten kuin muidenkin lisääntyneet rokotukset ovat lisänneet rokotemenekkiä maanlaajuisesti, pohtii tartuntatautienterveydenhoitaja Ulla Hammais.

Porissa rokotteita on vielä jonkin verran jäljellä. THL:n lisätilauksesta 1500 rokotetta tuli Poriin.

– Rokotteita on taas, mutta ne loppuvat jossain vaiheessa. Jos rokotuksen haluaa, kannattaisi heti mennä se ottamaan, painottaa terveys- ja hyvinvointipalveluiden johtaja Esko Karra.

– 2-vuotiaille tarkoitettuja FluentzTetra nenäsumuterokotteita on vielä hyvin jäljellä, Lähteenmäki lisää.

Rokotteiden kuluminen on hyvä asia, sillä se tarkoittaa laajempaa influenssan parempaa ehkäisyä. Rokotuksia voi ottaa ilman ajanvarausta yhteistoiminta-alueen terveysasemilla ja neuvoloissa 14. tammikuuta saakka torstaisin kello 14–17.30. Tarkemmat rokotusajat löytyvät Porin perusturvakeskuksen verkkosivuilta.


Hakusana