Etusivu > Uutiset > 2015 > 12 > Kotiutustiimi tukee paluuta sairaalasta arkeen

Kotiutustiimi tukee paluuta sairaalasta arkeen

(01.12.2015 15:01 Salla Rajala / päivitetty 02.12.2015 10:42 Marika Virtanen)

Kotiutustiimi on sairaalasta kotiutuvien porilaisten, ulvilalaisten ja merikarvialaisten tukena joulukuusta alkaen. Se mahdollistaa turvallisen ja sujuvan kotiutumisen tarjoamalla välitöntä apua kotiin asiakaslähtöisesti. Lisäksi sen odotetaan tuovan taloudellista säästöä välttämällä turhia sairaalavuorokausia.

Vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Rehula kertoo, että kotiuttamistiimiin panostamisen odotetaan nopeuttavan ja sujuvoittavan kotiutumista.

– Kotiutuminen sairaalasta voi tapahtua myös illalla tai viikonloppuna. Pitkän sairaalassaolojakson jälkeen paluu yksin kotiin voi tuntua pelottavalta. Kotiutustiimi tarjoaa apua arjessa selviytymiseen: hoito- ja hoivapalveluita sekä tarvittaessa kaupassa ja apteekissa käymistä ja apu- ja hoitovälineiden hankkimista. Yhteydenotot tiimiin tulevat kotiuttavilta yksiköiltä ja sen asiakkaat ovat useimmin iäkkäitä ihmisiä.

Kotiuttamistiimi on ympärivuorokautinen palvelu, johon sulautetaan jo aiemmin aloitettu kotihoidon yöpartiotoiminta. Tiimin käynnit ovat asiakkaalle maksuttomia ja asiakkuus voi kestää maksimissaan kaksi viikkoa. Kotiutustiimiin kuuluu projektisuunnittelija, neljä sairaanhoitajaa ja 11 lähihoitajaa. Tiimi auttaa ympäri vuorokauden ja se sulautuu jo aiemmin aloitettuun kotihoidon yöpartiotoimintaan.

Kotiutustoimintaa alkaa pilottihankkeena ja kestää vuoden 2016 ajan.

– Toiminta on tarkoitus laajentaa pysyväksi, mikäli malli osoittautuu toimivaksi, Rehula sanoo.


Hakusana