Etusivu > Uutiset > 2015 > 12 > Lucia loistaa pimeässä joulukuussa

Lucia loistaa pimeässä joulukuussa

(10.12.2015 08:57 Marleena Lammikko / päivitetty 10.12.2015 09:07)

Porin Lucia-neidoksi valittiin kolmen ehdokkaan joukosta 17-vuotias Björneborgs svenska samskolanin oppilas Alexandra Kokkila.

Kokkilan unelma on pitkään ollut päästä Lucia-neidoksi, sillä hän haluaa olla mukana levittämässä valoa ja iloa.

– Lucia luo joulutunnelmaa. Perheessämme on pitkät Lucia-päivän perinteet. Siskoni oli muutama vuosi sitten myös Lucia ja seuraamme aina yhdessä Lucia-päivää. Televisiosta on tullut katsottua myös Suomen Lucian kruunajaisia Helsingissä, kertoo Kokkila.

Kokkila toivoo tuovansa yksinäisille ihmisille joulurauhaa. Hänen mielestään Lucian tehtävä on luoda positiivisuutta ja onnellisuutta muille ihmisille. Kokkila kertoo nauttivansa esiintymisestä ja laulamisesta, minkä takia hän uskoo olevansa hyvä Lucia.

Lucian päivät ovat täynnä valoa, iloa ja ohjelmaa

Lucia-seurue on harjoitellut esitettäviä kappaleita jo kuukauden ajan ja harjoituskertoja on kertynyt lukuisia. Seurueeseen kuuluu yhteensä 28 jäsentä ja he vierailevat tulevan viikon aikana ilahduttamassa kaupunkilaisia. Perjantaina 11.12. Lucia-kulkue esiintyy Porin suomalaisessa yhteislyseossa, sunnuntaina 13.12. Keski-Porin kirkossa, kauppakeskus Puuvillassa sekä Björneborgs svenska samskolanissa. Maanantaina seurue vierailee urheilutalolla sekä Kaarisillan koululla. Tiistaina 15.12. Lucia ilahduttaa kaupunginsairaalan vuodeosastojen potilaita.

Porin Lucia kruunataan Keski-Porin kirkossa Lucian päivänä, sunnuntaina 13.12. kello 13.30. Lucian kruunaa vuoden 1988 Suomen Lucia, Susanna Palin. Kruunaustilaisuuden jälkeen Lucia-neito ja hänen seurueensa kulkevat hevosvaunuilla kauppakeskus Puuvillaan ja sieltä Lucian päivän juhlaan Björneborgs svenska samskolanille.

Lucian päivää on juhlittu Porissa jo 1950-luvulta lähtien ja Lucia-neidon kutreilla komeilevat yhä edelleen perinteen mukaisesti aidot kynttilät. Tosin vain sisätiloissa.

– Odotan tulevaa Lucian tehtävää innolla ja uskon, että siitä tulee suuri ja ikimuistoinen kokemus, iloitsee Kokkila.

kuva Vuoden 2015 Lucia Alexandra Kokkila. Kuva: Nina Pörn


Hakusana